Tek.no

Rykte

Lenovos ZUK Z2 får roterende topp

Med denne i lomma kan du virkelig skille deg ut.

Oppo/Tek.no, montasje
30 Nov 2015 18:16

Noen telefoner skiller seg virkelig fra mengden, men i disse dager ser det ut til å bli færre og færre av dem. Derfor er det gledelig at GSMArena nå kan melde om en virkelig unik smarttelefon fra Lenovo, ved navn ZUK Z2.

Ifølge Mydrivers.com – den kinesiske siden som først lekket bildene – ser mobilen nemlig ut til å få noe så spesielt som roterende topp. Formålet er visstnok å la deg bruke hovedkameraet også som selfie-knipser.

Den største fordelen med dette er nok at du får langt bedre optikk og høyere oppløsning å rutte med sammenlignet med de lavoppløste, enklere frontkameraene på de fleste av dagens mobiltelefoner. I tillegg – og kanskje aller viktigst – får du den ubestridelig raffeste og mest unike mobiltelefonen i gata med en ZUK Z2 i lomma.

...men det finnes faktisk en lignende telefon

Det er viktig å nevne at Lenovo ikke på noen måte har anerkjent bildene som ekte, men heller ikke har sagt noe for å avkrefte dem. Men hvis du tror dette er første gang en mobil med en slik kameraløsning har blitt lansert, så tar du skammelig feil.

Hvis du har fulgt tett med på mobilfronten de siste årene, har du kanskje fått med deg Oppos N1, som ble lansert for nesten to år siden med et roterbart, 13 megapikslers kamera. Dette var imidlertid en litt annen mekanisme, der kameramodulen roterte elektronisk i høyderetning.

Rent utenom den noe spesielle kameraløsningen, vet vi imidlertid lite om ZUK Z2. Det vi kan si – ut i fra bildene – er at mobilen blir konstruert i metall, og får såkalt 2,5D-skjerm, som betyr at glasset er kurvet ut mot telefonens sider. Det forventes for øvrig at den vil bli levert med Snapdragon 820-prosessoren og minst 64 GB intern lagring, men dette er så langt ren spekulasjon fra ryktemølla.

Her er den nåværende ZUK-mobilen fra Lenovo:
ZUK Z1 er en lekker toppmodell på – og nå kan du kjøpe den i Norge »

(Kilde: GSMArena, Mydrivers.com)

Les også
Dette merkelige konseptet skal bli en ekte mobil
annonse