Til hovedinnhold

OnePlus 6 kan bli markedets billigste Snapdragon 845-telefon

Kan treffe markedet allerede om et par uker.

Evan Blass

Qualcomm er markedets desidert mest populære prosessorleverandør til mobile enheter, og Snapdragon 835-brikken som satt i fjorårets modeller var svært ettertraktet. Så ettertraktet at flere produsenter ikke fikk tak i den, faktisk.

Arvtageren Snapdragon 845 skuffer heller ikke, og har allerede funnet veien til et par nye modeller vi har testet:

Kinesiske OnePlus kan bli neste aktør ut på markedet med toppbrikken under panseret på sin neste toppmodell, OnePlus 6. Ifølge TechRadar kan telefonen få sin lansering allerede inneværende måned, og da med imponerende spesifikasjoner.

Mye lagring og mye minne

Slik kan skjermleppen bli.
The Verge

Foruten Snapdragon 845-brikka er det nemlig mye annet snadder som etter sigende vil finne veien til den splitter nye toppmodellen.

Dette er spesifikasjonskartet ryktemølla virker å ha størst konsensus rundt per i dag:

  • Prosessor: Snapdragon 845, 4 x Kryo 385 Gold @ 2.7 GHz + 4 x Kryo 385 Silver @ 1.7 GHz
  • Minne: 6/8 GB
  • Lagring: 128/256 GB
  • Skjerm: 6,28 tommer, 2 280 x 1 080 piksler, Optic AMOLED, Gorilla Glass 5
  • Hovedkamera: 16 megapiksler, f/1.7, EIS (gyro) + 20 megapiksler, f/1.7, fasedeteksjon
  • Frontkamera: 16 megapiksler, f/2.0, EIS (gyro), HDR
  • Batteri: 3 450 mAh, USB Type-C + Dash Charge (20W)

Det er med andre ord ingen puslete telefon, men noe annet ville vært merkelig når det tross alt er OnePlus det er snakk om. Selskapet har bygget seg opp på å tilby nettopp det råeste av det råeste til en lavere prislapp enn konkurrentene.

Bakside i glass virker å være på trappene.
ITHome

Apropos dét, så ryktes det at prisen vil legge seg rundt 620 dollar for modellen med 128 GB lagring og 6 GB minne, mens 256 GB/8GB-modellen vil få en lanseringspris på rundt 750 dollar. Dette er da medregnet prispåslaget som skjer fra transport fra Kina til vestlige markeder.

Oversatt i norske kroner tilsvarer dette i skrivende stund henholdsvis rundt 5 000 og 6 000 kroner. Sannsynligvis vil norske avgifter jekke denne prislappen noe opp, men selv med et påslag på opp mot 1 000 kroner vil totalpakken være ganske gunstig gitt spesifikasjonene.

ITHome

Får innhugg i (den heldekkende) skjermen

Spesifikasjoner er fint dét, men kanskje aller mest merkbart av alt vil det nok være at OnePlus 6 ser ut til å få en helt ny skjermutførelse. Vi snakker stadig om AMOLED, men nå utstyrt med det Apple populariserte med sin iPhone X: et innhugg i skjermen øverst. Her vil det nokså lite overraskende finnes en liten bunt sensorer, samt – selvfølgelig – frontkameraet.

Dette skal visstnok være et deksel til OnePlus 6.
GizmoChina

Noen mer avansert ansiktsgjenkjenning enn det OnePlus har i dag (altså utelukkende med kameraet) virker imidlertid ikke å være på trappene.

OnePlus virker imidlertid å ha samme tilnærming til utførelsen på selve «skjermleppen» som Apple, med avrundede hjørner opp mot rammen i toppen – og like tynne rammer i bunnen som langs sidene. Dermed ryktes det at OnePlus 6 vil krysse den magiske 90 prosents-grensen for hvor mye areal av fronten som dekkes av piksler.

Foruten skjermdesignet virker resten av telefonen å bli nokså tradisjonelt utseende. Bunnen og toppen virker å bli svakt kurvet innover mot baksiden, akkurat slik som hos OnePlus 3 og 3T, mens baksiden kan bli mulig å få i flere mulige utførelser. Det virker uansett å være duket for en glassbakside med fingeravtrykksleser under de to vertikalt stilte kameraene, akkurat som hos Samsung Galaxy S9.

Dermed kan man kanskje også håpe på trådløs lading.

  • PS: Du finner alle ryktebildene i en karusell nederst!

OnePlus' nåværende toppmodell er heller ikke til å kimse av:
TEST: OnePlus 5T setter prikken over i-en »

(Kilde: TechRadar, GizmoChina, Android Authority, The Verge)

annonse