Rykte

Tesla kommer med nytt batteri

Skal angivelig gi mye lenger levetid – og være langt billigere å produsere.

Tesla er i ferd med å lansere et nytt batteri som er langt billigere å produsere. På den måten skal prisene på elbiler bli langt mer konkurransedyktig mot tradisjonelle fossilbiler, melder Reuters.

Elon Musk uttalte tidligere i år til investorer og analytikere at den nye teknologien de trolig skal vise frem vil «blow your mind. It blows my mind».

Det er i forbindelse med selskapets kommende arrangement, Battery Day, at de angivelig skal vise frem den nye batteriteknologien. Battery Day var opprinnelig planlagt å arrangeres i april, men på grunn av COVID-19-pandemien er det nå ventet å avholdes i slutten av mai.

Betydelig bedre levetid

Det nye batteriet har lenge gått under kallenavnet «million mile»-batteriet, og skal være en pekepinn på at levetiden skal være betydelig bedre enn hva som er normalt for dagens litiumion-batterier.

Stemmer kallenavnet vil det bety at du neppe klarer å knekke batteriet i bilens normale levetid, ettersom én million miles er drøye 1,6 millioner kilometer.

Samtidig så åpner det opp for muligheten for å arve batterier fra aldrende biler til andre ting. Som for eksempel å ha lagring av strøm i egne batteribanker i huset.

Gjør elbiler mer konkurransedyktige på pris

Million mile-batteriet skal dessuten være betydelig billigere å produsere. Trolig fordi innholdet av det kostbare materialet kobolt, som brukes i dagens batterier, angivelig er kraftig redusert eller fjernet helt.

Musk har i lengre tid påpekt at de ønsker å slippe å bruke kobolt i batterier.

Reuters peker på at en kraftig reduksjon i prisen på batterier vil gjøre elbiler langt billigere. Kanskje så lite som under 100 dollar per kilowattime. Ddette vil kunne føre til at elbiler i langt større grad blir et alternativ til tradisjonelle bensin- og dieseldrevne biler på pris.

Tesla er dog ikke alene om å satse på dette. Amerikanske General Motors (GM) prøver på noe lignende i samarbeid med LG Chem, som viste frem lovende resultater på deres «EV Day» i mars. GM sa at deres neste generasjon batterier vil bruke 70 prosent mindre kobilt. Det er dog ikke ventet at de har et håndfast batteri å vise frem før senere i 2020.

Det nye Tesla-batteriet skal være utviklet i et samarbeid mellom Tesla og den velkjente kinesiske batteriprodusenten Contemporary Amperex Technology Ltd (CATL). Det gjør at de første Teslaene som får det nye batteriet etter all sannsynlighet vil lanseres på det kinesiske markedet først.

(Kilde: Reuters)

annonse