Til hovedinnhold

– Google skal snart lansere nytt mini-nettbrett

Nexus-telefonene får visstnok følge av et nytt Nexus-nettbrett, ifølge rykter.

Google/Huawei/Teknofil.no/montasje

Det har gått mange rykter om Googles neste Nexus-modeller den siste tiden, men nå ser det ut til at disse ikke er de eneste mobile enhetene som selskapet snart skal avduke. Nye rykter indikerer nemlig at et nytt mininettbrett i Nexus-serien er nært forestående.

Den kjente og relativt velrenommerte ryktemakeren Evan Blass la nettopp ut en Twitter-melding hvor han opplyser at Google har et 7-tommers nettbrett underveis.

Lages av Huawei med 4 GB minne

Nettbrettet skal ifølge Blass bygges av Huawei, har 4 GB minne og skal lanseres innen utgangen av inneværende år. Utover dette foreligger det dessverre ikke så mye mer informasjon på nåværende tidspunkt.

Dette er 2013-versjonen av Nexus 7, som tilsynelatende nå blir oppgradert på nytt.
Finn Jarle Kvalheim, Amobil.no

Det nye nettbrettet ser altså ut til å bli enda en oppgradering av Nexus 7-modellen, som først kom ut i 2012, og som kom i en ny og kraftigere utgave i 2013. Disse to ble produsert av Asus, men denne gangen ser det altså ut til at Google har valgt Huawei som samarbeidspartner.

Havner trolig i Pixel-familien

Evan Blass sier ingenting om hvorvidt det nye nettbrettet vil hete Nexus, og med tanke på at det nylig ble avslørt at de kommende Google-telefonene trolig skal hete Pixel, er det nok ikke helt usannsynlig at det nye mini-nettbrettet også vil få dette navnet i en eller annen form.

Google har for øvrig allerede lansert et Pixel-nettbrett i form av Pixel C, som ble avslørt for temmelig nøyaktig ett år siden.

Selskapet er ventet å avholde et arrangement den 4. oktober, som visstnok skal by på både nye Pixel-telefoner, ny 4K-Chromecast og VR-briller. Om de seneste ryktene stemmer er det nok sannsynlig at Google også skal avduke det nye nettbrettet på det samme arrangementet.

I mellomtiden har Google droppet et annet mobilkonsept: Den modulære mobilen Project Ara er visstnok skrinlagt »

(Via The Verge)

annonse