Rykte

Nytt bilde viser angivelig baksiden på nye iPhone – avslører en TouchID-sensor

Det begynner å bli ganske klart hvordan i alle fall én av de mulig to nye iPhone-modellene vi kan få i september skal se ut. Tidligere lekkasjer har vist til at modellen som går under navnet iPhone 8 kan bli utstyr med lynrask ansiktsgjennkjenning, men nå viser ferske bilder en uannonsert iPhone utstyrt med Apples TouchID-sensor på baksiden. Det er usikkert om baksiden viser iPhone 8 eller en ny iPhone 7S.

Det er alltids en mulighet for at bildet er forfalsket, men troverdigheten styrkes av tidigere bilder som også viser hvordan det er frest ut plass til Apples TouchID-sensor i selve aluminiumskallet til en ny iPhone.

Tre forskjellige iPhone-modeller

Dette ferske bildet viser en angivelig ny iPhone-modell med en TouchID-sensor på baksiden.

Det er fra tidigere ryktet at Apple vil slippe tre ulike iPhone-modeller når toppsjef Tim Cook entrer scenen på Apples lanseringsarrangement. Dette er ventet å skje en gang i midten av september.

De to «vanlige» modellene, iPhone 7S og iPhone 7S Plus, ventes å holde på designet til dagens iPhone 7-serie.

Dersom de lekkede bildene av en TouchID-sensor på baksiden faktisk viser en iPhone 7S eller iPhone 7S Plus kan det bety at telefonene får en større skjerm foran enn iPhone 7 har.

Bildene kan imidlertid også vise en iPhone 8 utstyrt med en TouchID-sensor i tillegg til den ryktede ansiktsgjenkjenningen. Dette understøtter i så fall alle bildene vi har sett av fronten på telefonen, som viser at hjemknappen er fjernet til fordel for en langt større og rammeløs skjerm.

Dette angivelige skallet til en av de nye iPhone-modellene har også plass til en fingeravtrykkleser på baksiden. Legg merke til lengden på skallet, som virker å være lenger enn dagens iPhone-modeller.

Mange forventer at iPhone 8 vil få en svært stiv pris, som ryktes å legge seg inntil 999 dollar for innstegsmodellen. Til sammenligning koster den rimeligste iPhone 7 Plus-modellen i dag 769 dollar.

En del av grunnen til den høye prisen skal være økte kostnader for Apple, da de rammeløse panelene selskapet bruker er vanskelige å produsere.

I lomma på sjefen?

Apropos lengde. Er ikke gjenstanden Tim Cook har i høyrelommen litt vel lang til en iPhone 7 å være? Bildet er tatt denne uken. Bruker han allerede en av de nye telefonene, kanskje?

Under et fabrikkbesøk torsdag la Tim Cook ut et bilde av seg selv på Twitter. Siden har brukerne debattert heftig hva som buler ut i den høyre lommen hans. Én ting er sikkert, det er ikke en iPhone 7, for til det er den for lang.

Ettersom sjansen for at Apple-sjefen har lagt sin elsk på en Samsung Galaxy 8 eller Hauwei Mate 9 er helle lav kan det kanskje være at han bærer rundt på en rammeløs og litt større iPhone 8?

I midten av september får vi svaret. Da kan du regne med fyldig lanseringsdekning her på Tek.no, så følg med.

Mistet oversikten?
Les deg opp på alle de siste iPhone-ryktene før lanseringen her »

(Kilder: NextPowerUp, Baidu)

Les også
Avis: – Bare dager fra iPhone 8-lansering til butikkslipp
Les også
iPhone 8 dropper fingersensor til fordel for ekstremt nøyaktig ansiktsscanner
Les også
Dette er det nyeste bildet av iPhone 8
Les også
Slik laster du ned og prøver iOS 11 selv
Les også
Til høsten kan du miste gamle iOS-apper
Les også
Her er 11 ting du kan glede deg til i iOS 11
annonse