- iPhone 7 blir så tynn at hodetelefon-utgang ikke får plass

Ryktene sier at Apple satser på en ny, egen standard.

Hodetelefon-åpningen er en av de vanligste standard-portene og noe vi finner på så å si samtlige elektroniske dupeditter, ikke minst mobiltelefoner. Nå har det imidlertid dukket opp rykter om at Apple rett og slett skal droppe denne åpningen på sin neste iPhone, som nettstedet MacWorld melder.

De ubekreftede opplysningene dukket opp på det japanske nettstedet Mac Otakara, som visstnok skal ha et rulleblad som troverdig ryktespreder.

Satser på Lightning

I stedet for den vanlige hodetelefon-porten skal Apple visstnok satse på selskapets egen Lightning-standard. Ifølge ryktene vil iPhone 7 i så måte lanseres sammen med et par øreplugger som benytter Lightning-porten.

Ingen vet hvordan iPhone 7 vil se ut, men det har dukket opp mange forslag. Foto: Yasser Farahi

Hittil er Lightning-standarden bare i svært begrenset grad blitt utnyttet når det gjelder hodetelefoner og øreplugger, men nå kan det altså se ut til at Apple har planer om å endre drastisk på dette.

Som nettstedet 9to5mac meldte i fjor har Apple allerede definert spesifikasjonene for produksjon av Lightning-baserte hodetelefoner til iOS-enheter, så dermed ser det med andre ord ikke ut til at den nye satsingen er helt usannsynlig.

Blir tynnere

Ifølge kildene som Mac Otakara har vært i kontakt med skal hovedgrunnen til at Apple velger å droppe hodetelefon-kontakten være å spare plass slik at man kan høvle bort ytterligere livvidde på den kommende telefonen. iPhone 7 skal visstnok bli en hel millimeter tynnere enn den nye iPhone 6S, som i så fall betyr at telefonen får en tykkelse på rundt 6 millimeter.

Som MacWorld peker på vil ikke Apple være den første mobilprodusenten som dropper hodetelefon-porten, da blant annet HTC også tidligere har lansert modeller uten. Ennå er alt altså kun rykter uten offisielle bekreftelser fra Apple, så den obligatoriske saltklypen er nok påkrevd.

Blant tidligere rykter om iPhone 7 har vi for øvrig også hørt at telefonen får 3 GB minne og blir vanntett, og det har også dukket opp en rekke konseptbilder basert på mer eller mindre kvalifisert tipping om hvordan mobilen kan bli seende ut.

Det har også kommet mange rykter om erkekonkurrentens neste flaggskip: Her er de siste opplysningene om Samsung Galaxy S7 »

Les også
Nå vil Intel kvitte seg med hodetelefon­kontakten
Les også
Dette lekkede iPhone 7-dekselet bekrefter nye opplysninger om Apples nye flaggskip
Les også
Snart skal Apple trolig levere musikk i mye høyere kvalitet
Les også
– iPhone 7 blir vanntett og får 3 GB minne
Les også
Er det slik iPhone 7 vil se ut?
annonse