Tek.no

Rykte

Vi digger forgjengeren – nå kommer Moto G trolig i ny versjon

Budsjettmobilen får trolig fingeravtrykkssensor.

Niowhereelse.fr/Kurt Lekanger, Tek.no
Torstein Norum Bugge
20 Apr 2016 16:08

Da vi testet Motorola Moto G i oktober i fjor ble vi mektig imponert over hvor utrolig bra den var. Den kostet kanskje under 2 000 kroner, men oppførte seg som en langt dyrere mobil på de aller fleste områder.

Nå kan Pocket-lint melde om at en oppfølger er på vei, i form av 2016-versjonen med samme navn: Motorola Moto G (2016).

Som så ofte før stammer både ryktet og de medfølgende bildene fra den franske siden Nowhereelse.fr, som visstnok skal ha fått dem fra en kinesisk kilde. Bildene viser et fortsatt ganske så forsiktig design, men noen viktige endringer her og der.

Her skal det etter sigende sitte en fingeravtrykksleser.
Niowhereelse.fr/Tek.no, montasje

Fingeravtrykksleser på fremsiden?

På baksiden ser vi et par endringer, og noe vi mistenker er laserbasert fokus.
Niowhereelse.fr

En av de definitivt viktigste endringene skal ifølge ryktene være at man nå har tatt seg råd til en fingeravtrykksleser på fremsiden av telefonen. Dette signaliseres visstnok av en fysisk knapp foran, hvilket sannsynligvis også betyr kapasitive knapper nedenfor skjermen.

Fingeravtrykksleser var fraværende på den forrige modellen, og flere billige modeller begynner nå å få slikt innabords – så det er kanskje på sin plass?

Fremsiden er nokså nøytral, og har få endringer utenom hjemknappen.
Niowhereelse.fr

Ellers ser designet nokså likt ut som før, med avrundede kanter og en generelt ganske myk utforming. Baksiden ser ut til å ha fått en ny tekstur, og Motorola-logoen er nå separert fra kamera-delen.

Sistnevnte har nå fått en metallkant, og noen ekstra hull vi mistenker kanskje vitner om laserbasert fokus. Tvillingblitsen er også fortsatt på plass, men har fått en ny, kulerund utforming.

Det skal også nevnes at dagens Moto G er vanntett, noe som det selvfølgelig hadde vært fordelaktig om hadde blitt videreført. Det sies det imidlertid ingenting om.

Dagens Moto G er vanntett – kanskje den neste også blir det?
Kurt Lekanger, Tek.no

Større skjerm og kamera fra LG G5?

På fremsiden er som sagt en helt ny, fysisk og firkantet knapp på plass, men utenom dette er ikke de helt store endringene gjort her. Øverst kan vi stadig skimte den brede høyttalergrillen og frontkameraet, men ellers er det bare en stor, svart flate.

Den kinesiske kilden skal ha fått tak i et eksemplar av 2016-versjonen av Moto G.
Niowhereelse.fr

Nowhereelse mener imidlertid å vite at skjermen i denne generasjonen får mindre rammer, og dermed også har blitt et lite hakk større. Med tanke på at dagens Moto G har en 5 tommer stor skjerm, betyr det muligens enten 5,1 eller 5,2 tommer – to nokså vanlige størrelser på mobiler i dag.

Kameraet skal visstnok være hentet fra LGs toppmodell LG G5, hvilket vil bety 16 megapiksler og en relativt lyssterk blenderåpning på f/1,8. Det vil også forklare hvorfor det er en laserbasert fokus. Uansett er dette – om ryktene stemmer – svært imponerende, spesielt om Moto G (2016) blir like billig som forgjengeren.

Når telefonen eventuelt lanseres offisielt vites ikke.

Motorola lager andre, langt dyrere telefoner også:
TEST: Denne telefonen kan du slenge veggimellom »

(Kilde: Pocket-lint, Nowehereelse.fr)

annonse

Les også