Til hovedinnhold

– Apple lanserer iOS 7 i kveld

Nå blir iPhone-menyene mer moderne, hevder kilder.

Getty Images

I kveld klokken 19:00 braker det løs på Apples utviklerkonferanse i San Francisco, og Amobil.no kommer til å holde deg løpende oppdatert utover kvelden. Som vanlig florerer det av rykter før lanseringen.

» Her finner du Amobils liveblogg fra Apple-lanseringen

Det forventes ikke at det vil komme noen nye mobiltelefoner eller nettbrett i kveld, selv om enkelte spekulerer i om det kanskje vil komme en billigversjon av iPhone. Mer om dette, og den kommende iPhone 5S-modellen, kan du lese på denne siden. En ny iPhone og nye iPad-er ventes først senere i år, kanskje på sensommeren eller til høsten.

Simplyzesty.com har laget en konseptvideo som viser iOS 7 – slik de skulle ønske den kom til å se ut. Foto: Simplyzesty/montasje

Stor oppgradering av iOS

Det som imidlertid er ganske sikkert at vil bli lansert, er en større oppgradering av Apples operativsystem for mobiltelefoner og nettbrett, iOS 7. Versjon 7 er den første store oppgraderingen på lenge, og den første versjonen av iOS som er tatt frem etter at Apples designguru Jony Ive har fått ansvaret for design også av brukergrensesnittet på iOS.

Wall Street Journal skriver at iOS 7 vil få et helt nytt utseende, ifølge kilder avisen har snakket med. Kildene skal være involvert i utviklingen av det nye operativsystemet. Utviklere skal få tilgang til en tidlig versjon av iOS 7 denne uken, og så vil det bli lansert til forbrukerne en gang i løpet av de neste månedene, skriver avisen.

Kalenderen i iOS 7 kommer neppe til å se ut som i konseptvideoen fra Simplyzesty.com, men mange er ganske sikre på at brukergrensesnittet vil bli mer minimalistisk enn det er i dag.Foto: Simplyzesty

I den nye versjonen vil dagens design med ikoner og apper designet som virkelige objekter fra hverdagen bli erstattet med en mer minimalistisk design. Da Jobs jobbet med dagens brukergrensesnitt i 2007 fokuserte man på å hjelpe brukerne med å forstå hvordan iPhone skulle brukes – noe som kanskje ikke er like viktig i dag. Ansatte i Apple skal imidlertid ifølge Wall Street Journal etter hvert ha blitt bekymret for at brukergrensesnittet nå virker gammeldags.

Nye iOS vil ha nye måter å dele bilder og videoer på, i tillegg til en rekke andre forbedringer, skal vi tro ryktene – og kildene til Wall Street Journal.

Ny strømmetjeneste for musikk

Apple inngikk nylig en avtale med Warner, og det går rykter om at Apple vil lansere en strømmetjeneste for musikk.

Musikktjenesten vil være reklamefinansiert, og ligne mer på amerikanske Pandora enn på Spotify og Wimp. Det betyr at tjenesten vil strømme musikk basert på brukerens musikkpreferanser, omtrent som en radiostasjon – men hvor du kan hoppe over låter du ikke liker. Det hele skal være tett integrert med iTunes, slik at du kan kjøpe sanger du liker.

Nedlastingstjenesten iTunes har i mange år vært en melkeku for Apple, men i det siste har stadig flere brukere gått over til strømmetjenester som Spotify, Wimp eller Pandora (i USA). For kort tid siden lanserte Apples erkerival Google også en strømmetjeneste, kalt Google All Access.

Les også: Apple lanserer Spotify-konkurrent mandag

En konseptskisse som viser hvordan en billigmodell av iPhone kan komme til å se ut.Foto: Nickolay Lamm

Nye bærbare Mac-er

For oss mobilinteresserte ser det ikke ut til at det kommer så veldig mye annet spennende – hvis da ikke Apple skulle overraske stort og likevel lansere nye iPhone-modeller, for eksempel i billigklassen.

Det ventes at Apple kommer til å lansere en rekke nye MacBook-modeller, blant annet MacBooker med en enda kraftigere og mer strømgjerrige prosessorer. En ny MacBook Air med Intels strømgjerrige Haswell-prosessor vil kunne gjøre det mulig å drive en høyoppløst Retina-skjerm, til tross for lite batteri, skriver Hardware.no.

Analytikere mener også det vil komme en slankere MacBook Pro Retina.

I tillegg ventes det at vi får se oppfølgeren til Mac-operativsystemet OS X Mountain Lion. Den nye versjonen går under kodenavnet Cabernet, og får versjonsnummer 10.9.

Du kan lese mer om Mac-ryktene hos vårt søsternettsted Hardware.no.

Følg med på Amobil.no fra klokken 19:00 i kveld – da oppdaterer vi fortløpende en liveblogg fra lanseringen!

» Her finner du Amobils liveblogg fra Apple-lanseringen

Les også om de siste iPhone 5S- og iPhone 6-ryktene her

(Kilder: Wall Street Journal, Hardware.no)

annonse