Tek.no

Rykte

– Så høy blir skjermoppløsningen til iPad Pro

Nye rykter om Apples kommende nettbrett.

via Gizmochina
24 Aug 2015 10:45

Det har i noe tid versert rykter om en ny og større iPad-modell, og nå melder nettstedet 9to5mac om atter nye, ubekreftede opplysninger, denne gangen om nettbrettets skjerm. Opplysningene ble opprinnelig snappet opp av analyseselskapet Appsee.

Ifølge opplysningene får «iPad Pro», som den angivelig skal hete, en skjerm på mellom 12,3 og 12,9 tommer med en oppløsning på 2732 x 2048 piksler.

Samme pikseltetthet som iPad Air 2

Det betyr at dersom det nye nettbrettet får en størrelse på 12,9 tommer bil pikseltettheten ligge på 264 piksler per tomme, noe som er det samme som den eksisterende iPad Air 2, som har en skjermstørrelse på 9,7 tommer.

Dersom størrelsen ligger på 12,3 tommer vil pikseltettheten imidlertid bli på hele 277 piksler per tommer. Det hersker imidlertid ennå usikkerhet omkring akkurat hvilken størrelse Apple har bestemt seg for, da tidligere rykter også kun har indikert over 12 tommer.

I november i fjor kunne vi for øvrig melde om rykter som antydet at skjermen ville få en størrelse på 12,2 tommer, altså mindre enn de nyeste ryktene indikerer.

Får trolig skjermpenn

I tillegg til dette hinter de ferskeste opplysningene også om at iPad Pro faktisk vil få en skjermpenn, og underbygger dermed informasjon som dukket opp allerede i januar i år. Skjermpennen skal visstnok komme som valgfritt tilbehør og utnytte den trykksensitive «Force Touch»-teknologien, som skjermen også er ryktet å komme med.

Ellers foreligger det opplysninger om at Apple skal starte masseproduksjonen av iPad Pro i oktober i år, men det foreligger ennå ingen nærmere informasjon om lanseringstidspunktet.

Det har også begynt å dukke opp rykter om den neste iPhone-modellen: Den vil trolig også få støtte for Force Touch-teknologien »

Les også
Denne skal ta opp kampen mot iPhone
Les også
Tyske Gigaset med storsatsning på mobiltelefoner
Les også
Apple lanserer iPhone 6S den 9. september
Les også
iPhone 6S-lanseringsdatoen er bekreftet
Les også
Flere detaljer om den kommende kjempe-iPad-en har dukket opp
Les også
Hevder iPad Pro er utsatt
Les også
12,9-tommers iPad utsatt til høsten
Les også
Ikke iPad Pro, men iPad Plus
Les også
– iPad Pro vil få skjermpenn
Les også
Større iPad kan være på vei
annonse