Apple utvikler trolig BMW-inspirert elbil

Selskapet skal ha vært på besøk hos den kjente, tyske bilprodusenten.

Det er nå ganske lenge siden det først begynte å versere rykter om at Apple har planer om å kaste seg inn i bilindustrien. Selv om vi ennå ikke har fått noen offisielle bekreftelser på at dette faktisk er tilfelle, ser stadig flere indikasjoner dagens lys. Nå har det dukket opp enda flere.

Nettstedet 9to5mac melder nå at Apple har inngått forhandlinger med den tyske bilgiganten BMW om å bruke en av deres elbiler som modell for en egen Apple-variant. Opplysningene ble først rapportert av det tyske nettstedet Manager Magazin.

Kikket på BMW i3

Ifølge nettstedet har Apple-sjefen selv, Tim Cook, og flere andre høytstående representanter for selskapet besøkt produksjonslinjen til den elektriske BMW-modellen i3. Besøket fant sted tidligere denne måneden.

BMW i3. Foto: Intrepix/Shutterstock.com

Det er uvisst akkurat hva som var hensikten med besøket, men Apple skal etter sigende være interessert i blant annet karbonfiber-karosseriet til i3-modellen, og forhandler altså muligens om en slags avtale om å få bruke et lignende design.

Apple skal ha vært i dialog med BMW helt siden høsten 2014, men partene skal ikke ha kommet frem til noe formell avtale ennå.

Populær i Norge

Ifølge en pressemelding som BMW slapp i mars i år er modellen den tredje mest solgte rene elbilen på verdensbasis. Den er for øvrig særlig populær i Norge, hvor den har solgt i 2000 eksemplarer i 2014. Til sammenligning ble det solgt 6000 i USA.

Bilen har en offisiell rekkevidde på mellom 130 og 160 kilometer, og kan fåes med en bensindrevet generator som forlenger rekkevidden til rundt 290 kilometer. i3 er den første masseproduserte bilen som har mesteparten av den indre strukturen og karosseriet laget av karbonfiber, som altså ser ut til å være det Apple er interessert i.

Hvor langt utvikleren av en Apple-bil eventuelt har kommet er høyst uvisst, og antakelig ligger nok eventuelle, offisielle uttalelser fra Apple et stykke frem i tid.

Her er en annen opplysning som indikerer bilplaner fra Apple: Selskapet ansatte nylig en tidligere kvalitetssjef fra Chrysler »

(Via Slashgear)

Les også
Nordmenn kaster seg over biler med alternative energikilder
Les også
Apple: – Vi skal IKKE bli en mobiloperatør!
Les også
Snart kan Apple begynne å produsere biler
Les også
BMW vil gjøre gatelysene til ladestasjoner for elbiler
annonse