Til hovedinnhold

«Rebrandeon» RX 500X-serien er her

Var kun snakk om en navneendring, bekrefter AMD.

Anders Brattensborg Smedsrud, Tek.no

Oppdatering 12. april: AMD har nå bekreftet at RX 500X-serien eksisterer, men at det er snakk om en «rebrand» av den eksisterende RX 500-serien ment for OEM-partnere. RX 500X-serien får altså ingen ytelsesøkning, som ryktene først ville ha det til.

(Takk for tips til tittel, HKS!)

Det har lenge vært usikkert om AMD ville lansere nye grafikkort i år, men overfor nettstedet TweakTown hevder nå kilder med angivelig «god kjennskap» til AMD at selskapet har noe på gang.

5 til 6 prosent bedre ytelse

Nærmere bestemt skal AMD lansere en oppdatert Radeon-serie kalt RX 500X. Serien vil rette seg mot budsjett- og mellomklassen og skal overta for RX 500-serien som kom for ganske nøyaktig et år siden. Industrikilden peker på en sommerlansering, hvor månedene juni og juli er fremhevet.

RX 500X-serien skal fortsatt være basert på Polaris-arkitekturen, som så dagens lys med RX 400-serien tilbake i 2016, og skal ikke by på noen nye funksjoner over RX 500-serien. Takket være det som i så fall må være prosessoptimaliseringer meldes det at den nye RX 500X-serien vil gi omtrent fem til seks prosent høyere ytelse enn dagens RX 500-serie.

RX 500X-serien skal være basert på RX 500-serien, som igjen bygger på RX 400-familien. Her ser vi et RX 480.
Anders Brattensborg Smedsrud, Tek.no

Det blir med andre ord ikke snakk om noen ytelsesrevolusjon i mellomklassen, men gitt at prisene ikke stiger tilsvarende tar vi selvsagt med oss all den ekstra ytelsen vi får.

Da RX 500-serien så dagens lys kritiserte vi den blant annet for navnevalget, som ga inntrykk av at den bød på solide ytelsesøkninger over RX 400-serien heller enn de knappe 3,5 prosentene forbedring den faktisk leverte. Når man gjør mindre optimaliseringer i produksjonsprosessen og benytter samme arkitektur vil et navn som RX 500X være å foretrekke for ikke å gi kunder falske forhåpninger, og det kan jo være AMD også har sett dette.

Nvidia blir skummel

Nvidia eier entusiastmarkedet med sine GTX 1070 Ti, GTX 1080 og GTX 1080 Ti, og vil fortsatte å gjøre det i all overskuelig fremtid ettersom verken AMDs Vega 56 eller Vega 64 ble suksessen AMD håpet på i dette segmentet.

Nvidia, som er ventet å lansere nye entusiastkort i sommer, har selvsagt også planer for mellomklassen på sikt, noe som kan bli skummelt for AMD om sistnevntes nye kort kun yter noen prosent bedre.

Blir ingen GTX 20-serie:
Nvidias nye toppkort kan få navnene GTX 1175 og GTX 1185 »

(Kilde: TweakTown)

annonse