Til hovedinnhold

Den lekre Apple-skjermen fra 2011 skal endelig få en oppgradering

Får 5K-oppløsning og innebygd grafikkort, ifølge rykter.

Vegar Jansen, Tek.no

Når det gjelder rene skjermer har Apple som kjent kun én modell på markedet, nemlig sin «Apple Thunderbolt Display» på 27 tommer, som de ikke har oppdatert siden 2011. Nå ser det imidlertid ut til at Apple-skjermen skal få en heftig oppgradering.

Nettstedet 9to5mac har vært i kontakt med kilder som hevder at Apple skal lansere en ny Thunderbolt-skjerm med 5K-oppløsning på 5120 x 2880 piksler.

Innebygget grafikkort

Dette er kanskje ikke en direkte oppsiktsvekkende nyhet i seg selv, med tanke på at Apples allerede har lansert en iMac med 5K-oppløsning, men den nye skjermen har visstnok også et annet ess i ermet.

Den nye skjermen skal visstnok ligne på den man finner i Apples 5K-iMac, her avbildet.
Vegar Jansen, Tek.no

Den oppgraderte modellen skal ifølge ryktene nemlig få et eget, innebygget grafikkort, noe som må sies å være en ganske uvanlig løsning. Kildene til 9to5mac sier at Apple har valgt denne løsningen for å sette flest mulig fremtidige Mac-modeller i stand til å utnytte 5K-oppløsningen.

Det kreves som kjent en del grafikkprosessorkraft for å kjøre denne oppløsningen, noe som for eksempel vil gjøre det vanskelig å utnytte skjermen med de bærbare MacBook-modellene.

Vises kanskje snart frem

Med innebygget grafikkort vil 5K-skjermen være aktuell også for datamaskiner uten saftig grafikkapasitet, samtidig som løsningen setter Apple i stand til å videreføre sitt karakteristiske, slanke laptop-design.

Det er heller ikke utenkelig at dette betyr at bare Apple-enheter vil kunne bruke skjermen, eller i det minste det innebygde grafikkortet.

Ellers foreligger det ikke så mange opplysninger om den nye Apple-skjermen, annet enn at den visstnok skal ligne på 5K-skjermen i den eksisterende Retina iMac-modellen. Ingenting er altså offisielt bekreftet, men det er godt mulig vi får vite mer på Apples WWDC-konferanse, som starter 13. juni.

Apples neste iPhone skal trolig droppe hodetelefoninngang: I så fall vil dette produktet bli svært nyttig »

annonse