Til hovedinnhold

HP skal trolig lansere heftig Windows-telefon

Blir enda kraftigere enn Microsofts nye toppmodell, ifølge ryktene.

HPs nye mobil blir enda heftigere enn Microsofts Lumia 950 XL, her avbildet.
Kurt Lekanger, Tek.no

HP er utvilsomt mest kjent som en av verdens største PC-produsenter, men selskapet har også gjort noen fremstøt innen mobiltelefoner. Det er en stund siden de har gjort seg bemerket på dette markedet, men nå kan det se ut til at dette skal endre seg.

Som WMPowerUser melder skal HP vise frem en ny, Windows 10-basert mobil på Mobile World Congress-messen i februar. Telefonen vil tilsynelatende bli ganske heftige saker.

Snapdragon 820

Det dukket opp opplysninger om at HP hadde en ny Windows 10-basert mobil på trappene allerede tidligere denne måneden, og nå ser dette altså ut til å være bekreftet. Den nye informasjonen kommer fra det tyske nettstedet DrWindows.

Den nye Windows-mobilen fra HP får angivelig navnet «Falcon» og skal ifølge tidligere lekkede opplysninger fra ytelsestester by på Qualcomms toppbrikke Snapdragon 820.

Stor skjerm

Den skal ellers ha en skjerm på 5,8 tommer, som plasserer mobilen trygt i brettmobil-land, og QHD-oppløsning på 2560 x 1440 piksler. I tillegg skal den skilte med minimum 3 GB minne og 64 GB intern lagringsplass.

Hovedkameraet skal videre levere en oppløsning på respektable 20 megapiksler, men frontkameraet byr på heller ikke dårlige 12 megapiksler. Om alle disse spesifikasjonene stemmer blir mobilen med andre ord enda heftigere enn Microsofts egen Lumia-toppmodell 950 XL, som vi testet nylig.

Ingenting er altså offisielt bekreftet, men antakelig vil vi som sagt få vite langt mer på MWC-messen i februar.

Microsoft har visstnok en ny budsjettmobil på gang: Lumia 650 går nye veier »

(Via GSMArena)

annonse