Til hovedinnhold

Hevder Diablo 2-nyutgivelse er på vei

Skal hete Diablo 2: Resurrected og slippes før jul, skriver nettsted.

Det er igjen blitt liv i ryktene om at en såkalt «remaster» av Blizzards verdenskjente PC-spill fra år 2000, «Diablo 2», er under utvikling.

Det er det franske nettstedet Actugamer som er kilden for de nye spekulasjonene. Nettstedet traff blink på sine spådommer før både annonseringen av Overwatch 2 og Diablo 4 i fjor, som begge også er Blizzard-spill.

«Diablo 2: Resurrected»

Actugamer hevder spillet skal få navnet Diablo 2: Resurrected og at det skal slippes i løpet av årets fjerde kvartal, som strekker seg fra oktober til slutten av desember.

Nettstedet skriver imidlertid at lanseringen kan bli flyttet på gitt den spesielle situasjonen verden står i for tiden.

Ingen detaljer om spillet er kjent, men dersom ryktene om en «remaster» stemmer kan du vente deg bedre grafikk gjennom bruken av mer høyoppløste teksturer, støtte for høyere skjermoppløsninger og «widescreen»-format, og forbedret lyd. En «remaster» skiller seg for øvrig fra en såkalt «remake» ved at spillet ikke er laget fra bunnen av på nytt.

Skjermdump fra det originale Diablo 2.

Satt ut til eget studio

Det er Activision/Blizzard-studioet Vicarious Visions som skal lede arbeidet med remaster-utgaven. Studioet har tidligere jobbet med Destiny 2 for PC, med gode resultater.

Forrige gang Blizzard pusset opp et av de gamle spillene sine, Warcraft 3, gikk det skikkelig dårlig og spillere følte seg direkte ført bak lyset. Warcraft 3-remasteren har i skrivende stund en brukerscore på 0,6 på Metacritic, noe som er den laveste som er registrert på nettstedet noensinne.

Les også
Nye Warcraft 3 møter massiv motstand fra brukerne

Feirer 20-årsjubileum

I år er det 20 år siden Diablo 2 ble lansert for PC. Under fjorårets Blizzcon annonserte Blizzard at de hadde startet arbeidet med Diablo 4.

Det antas at dette siste spillet i serien fremdeles er mange år unna, og at Blizzard kan ønske å benytte 20-årsjubileet til 2-eren for å gi både gamle og nye spillere en påminnelse om det serien var på sitt foreløpige høydepunkt.

En eventuell annonsering kan komme under årets Blizzcon, som avholdes i starten av november.

Diablo 3 ble blant annet beskyldt for å ha en for tegneserieaktig og lys stil.

Diablo 3 falt i unåde hos mange fans etter at den grafiske stilen og selve historiefortellingen ikke sto til deres forventning. Samtidig ble auksjonshuset, som var dypt integrert i spillet de første årene, en gedigen flopp.

Med Diablo 4 ønsker Blizzard å gå tilbake til røttene ved å blant annet gjenskape den mørkere og dystrere stemningen som gjorde mange så investerte i Diablo 2.

I Diablo 4 får vi en mørkere verden å utforske.
Les også
Etterlengtede spillklassikere gjenoppstår
annonse