Til hovedinnhold

Microsoft planlegger spillstrømmetjeneste

Store fremtidsplaner kan være avslørt.

For en stund siden tilbakeviste Microsoft at deres Windows-operativsystem ville bli gratis. De utelukket imidlertid på ingen måte nye finansieringsmodeller, hvor de for eksempel tar betalt for enkeltfunksjoner. I dag tar selskapet allerede betalt for lagringsplass i skyen med sin OneDrive (Tek Ekstra), for flerspilling over Internett gjennom Xbox Live, samt for kontorpakken Office 365.

En kilde nettstedet ZDNet har vært i kontakt med hevder nå å vite planene for hva Microsofts neste betalingsfunksjon vil være.

Spillstrømming

Den nye funksjonen går foreløpig kun under kodenavnet Arcadia, og skal nokså sikkert være under utvikling av en helt ny strømmeavdeling i Microsoft som er underordnet operativsystem-avdelingen.

Arcadia skal ved hjelp av teknologi fra selskapets godt voksne Azure-skyløsning både kunne strømme spill og programmer.

Gjennom den ikke navngitte kilden mener ZDNet å vite at Microsoft en tid hadde tanker om å bruke Azure-skyens kapasitet til å la Windows Phone-brukere strømme Android-applikasjoner til telefonene sine, men denne ideen skal nå være skrinlagt.

Gjennem flere nylige jobbutlysninger virker det som Microsoft er i ferd med å bemanne opp strømmeavdelingen, og selv om det ikke går frem hva arbeidet skal resultere i, virker det klart at produktet som skal utvikles skal kunne kjøre ikke bare på Windows-enheter, men også på Android og iOS-enheter.

Ligger frem i tid

Det ventes videre at Microsoft ikke vil annonsere noe rundt Arcadia før en tid etter at Windows 10 er lansert, noe som skjer høsten 2015.

Microsoft argeste konkurrent på spillmarkedet er for tiden Sony med sin PlayStation 4. Sony, som kjøpte opp strømmetjenesten Gaikai, har allerede annonsert sine planer for spillstrømming, som etter planen rulles ut i USA til neste år. Det er ennå ikke kjent når vi i Europa kan strømme PlayStation-spill fra skyen.

Spillstrømming har ikke akkurat imponert oss tidligere:
Nvidia Shield krever at alt legges til rette for at det kanskje skal fungere (Tek Ekstra) »

(Kilde: ZD Net via Sweclockers)

Les også
Microsoft satser på spillstrømming med «Project xCloud»
Les også
Microsoft slipper Siri-rival
Les også
Microsoft vil låse nye spill til Windows 8
annonse