Tek.no

Rykte

Alt vi vet om LGs kommende toppmodell

LG G5 får sannsynligvis totaloverhaling designmessig.

Techradar/Tek.no, montasje
Torstein Norum Bugge
19 Jan 2016 17:00

For litt siden gjorde vi en sniktitt av LGs nåværende toppmodell, LG V10, som ble lansert allerede i oktober men ikke kommer i salg her på berget før onsdag 20. januar. Den får imidlertid ikke regjere spesielt lenge, for allerede om snaut én måned er det duket for en helt ny toppmodell.

Vi snakker selvfølgelig om den kommende LG G5, som blir en direkte arvtager til dagens G4. Men hva vet vi egentlig om denne nye telefonen? Vil plastdesignet beholdes? Vil batteriet fortsatt bli utbyttbart? Blir den større – eller mindre?

Her har vi samlet de viktigste ryktene omkring G5, og går gjennom hva som er mest sannsynlig – og hva som er mindre sannsynlig.

Splitter nytt design – tar etter konkurrentene

Først ut er designet, som jo kanskje er det som først og fremst vil selge den nye toppmodellen. Dette har LG fått litt refs for i tester av tidligere toppmodeller, og selv om LG G4 kommer med et lekkert lærdeksel som tilvalg er veien opp til konkurrenter som iPhone 6S og Galaxy S6 Edge fortsatt ganske lang. At et av de kanskje mest seiglivede ryktene omkring LG G5 er at telefonen vil få unibody-utforming og bygges i metall og glass, burde derfor ikke overraske noen.

Faktisk har disse designvalgene også blitt «bekreftet» nylig, gjennom en rekke plantegninger lekket på den israelske nettsiden Tech.walla.co. Her vises G5 i all sin skisserte skjønnhet, med nøyaktige mål og det hele:

Slik skal LG G5 bli seende ut – iallefall ifølge plantegningene.
Tech.walla

Ifølge plantegningene blir G5 visstnok på 149,4 x 73,9 x 8,2 millimeter. Med tanke på at G4 hadde ytre mål på 148,9 x 76,1 x 9,8 (tykkeste) millimeter, virker det som om skjermstørrelsen fortsatt blir rundt 5,5 tommer. Takket være god plassutnyttelse blir imidlertid fotavtrykket til selve telefonen fortsatt langt mer sammenlignbart med eksempelvis Sony Xperia Z5 med 5,2-tommers skjerm, enn andre 5,5-tommers mobiler som iPhone 6S Plus.

Ellers ser det ut til at av/på-knappen bak blir beholdt, mens volumknappene sannsynligvis flyttes til siden for lettere betjening.

Dermed mister G-serien noe av særtrekket sitt, men får sannsynligvis en fingeravtrykksleser i den nå helt runde bakknappen som plaster på såret. Akkurat slik som vi så i LG V10, ganske sikkert. Kameraet blir stikkende noe ut av baksiden som en forhøyning, om enn langt fra så mye som på eksempelvis iPhone 6S og Galaxy S6.

Sidene på telefonen ser også ut til å bli mer avrundede enn tidligere, samtidig som den buede formen på baksiden forsvinner til fordel for en flat glass- eller metallplate. Verdt å merke seg er imidlertid at selv om du ikke lenger kan ta av bakdekselet, så skal LG ha implementert en ny metode for fortsatt å kunne bytte ut batteriet med stor enkelhet. Den nederste delen av telefonen skal nemlig kunne tas av, og batteriet enkelt dyttes ut. Smart løsning – noe dette konseptet vist frem av CNET Korea viser tydelig:

Denne konseptskissen viser hvordan batteriet på G5 skal kunne tas ut.
Matt Kim/CNET

Ny skjerm, kraftig innmat – og iris-skanner?

På innsiden blir det visstnok svært kraftige saker, ifølge GSMArena. Ikke bare skal LG visstnok kjøre på med Qualcomms nye Snapdragon 820-prosessor, men vil også like godt stappe inn hele 4 GB minne (RAM) i G5. Noen kilder hevder derimot at hurtigminnet blir på «bare» 3 GB, men begge deler burde uansett holde i massevis for selv krevende mobilbrukere.

Det avtagbare dekselet overlevde i V10, men kanskje ikke i G5.
Torstein Norum Bugge, Tek.no

Lagringsminnet vil etter sigende bli på 32 GB, men kan utvides med minnekort. Batteriet vil som nevnt muligens bli utbyttbart gjennom bunnen, og skal få en kapasitet på 2 600 mAh. Det er betydelig mindre enn de 3 000 mAh-ene som satt i G4, men med den nye Android 6.0 Marshmallow-programvaren på plass burde strømforbruket være på det jevne.

Hovedkameraet ryktes på sin side å få en liten oppgradering, med en ny sensor fra Sony på 21 megapiksler ifølge en kilde på Weibo. Legger du på optisk bildestabilisering, RAW-støtte, laserfokus, full manuell kontroll og svært lyssterk optikk, så begynner du nok å nærme deg det endelige kameraet på G5.

Noen kilder mener imidlertid at LG fortsatt vil gå for 16 megapiksler, men installere en ny vidvinkellinse på 135 grader. Frontkameraet vil også få en liten påskjønnelse, i form av en 8 megapikslers sensor.

LG V10 har en slik, liten ekstra OLED-skjerm i toppen. Vil G5 få det samme?
Torstein Norum Bugge, Tek.no

Ellers ser ryktemakerne verden over ut til å være mer eller mindre unisone i sin antagelse om at G5 sin skjerm vil bli utstyrt med samme oppløsning som før, nemlig 2 560 x 1 440 piksler. Skjermstørrelsen er de imidlertid ikke enige om. Noen mener den vil bli på 5,3 tommer, med en liten ekstraskjerm over som på V10, mens andre igjen mener det ikke vil være noen ekstraskjerm og at den ekstra plassen vil bli brukt til å huse en større, 5,6 tommer stor skjerm.

De to kanskje største nyhetene på teknologifronten vil ifølge ryktene være den tidligere nevnte fingeravtrykksleseren og en helt ny iris-skanner. Sistnevnte vil ifølge Pocket-lint kunne bli brukt som en form for fingeravtrykkserstatning, der telefonen skanner øynene dine (muligens for unike, bittesmå blodårer som med Lumia 950) og på den måten identifiserer deg.

Støtte for smart-tilbehør?

Kanskje får LG G5 en docking-løsning som blant annetiPad Pro har? TIl høyre: Sony Xperia Tablet Z4.

En annen liten ting som det har versert rykter om en stund nå, er det som blir omtalt som «Magic Slot». Dette skal enkelt og greit være en funksjon som lar deg koble på en mengde forskjellig utstyr. Eksempelvis vil du kunne koble på utstyr som lar telefonen ta 360-graders bilder, sette på en spesialdesignet høyttaler eller koble til et fysisk QWERTY-tastatur. Hvordan dette vil fungere vites ikke, men en magnetløsning à la Apples iPad virker jo ikke helt usannsynlig.

For øvrig har LG allerede bekreftet at G5 vil bli lansert på mobilmessen Mobile World Congress 2016 (MWC), nærmere bestemt den 21. februar. Hvis du er innbitt LG-fan, vil du altså ikke bli holdt på pinebenken så altfor lenge før du kan legge hånd på en helt telefon.

Fikk du med deg denne?
LG V10 har premium-følelse så det holder »

(Kilde: Pocket-lint, GSMArena, Weibo, Techradar, Venturebeat, Tech.walla)

Les også
LG G5 får berøringssensitivt etui som lar deg bruke mobilen uten å pakke den ut
Les også
G5-skjermen står alltid på
Les også
LG skal lansere to flaggskip-mobiler i år
annonse

Les også