Til hovedinnhold

Dette skal være lanseringsdatoen for iPhone 8

Og den skal koste 1000 dollar.

iDrop News
Stein Jarle Olsen

Ryktemølla går glovarm i forkant av den ventede iPhone-lanseringen i september.

Nå rapporterer franske Mac4Ever at mobiloperatører i landet har fått informasjon som tilsier at Tim Cook går på scenen for å lansere telefonen 12. september.

Mobiloperatører får som kjent informasjon om slikt før de fleste andre, for å kunne gjøre nettverket klart, planlegge markedskampanjer og liknende.

I salg uken etter til 10 000 kroner

12. september er innenfor Apples tradisjonelle lanseringsvindu for iPhone, og det franske nettstedet anslår at telefonen kommer for salg fredagen uken etter, altså den 22. september.

Forbes-spaltist Ewan Spence peker på at 12. september har vært datoen som har vært anslått i lang tid allerede, og sier den datoen vil gi Apple størst mulighet til å forstyrre momentet til nyhetene som presenteres på IFA-messen i Berlin, som starter denne uken og varer til 6. september. Han skriver at journalistene som besøker messen akkurat rekker å kåre IFA-vinnerne før de flyr hjem – og drar rett på Apple-lansering.

iPhone 7, iPhone 8 og iPhone 7 Plus, basert på lekkede spesifikasjoner om den nye mobilen.
iDrop/tek.no

Før helgen rapporterte New York Times at kilder oppga at den nye iPhone-modellen vil starte på 999 dollar. Det er et ganske heftig steg opp fra startprisen på iPhone 7 i dag, som er 649 dollar i USA og 7390 kroner i Norge, og kan kanskje tyde på at prisen blir godt over 10 000 kroner her på berget.

Større kamerahump

En annen Forbes-spaltist, Gordon Kelly, har på sin side fått hendende på en endelig prototyp av den nye iPhone-modellen, og rapporterer at utformingen av dobbeltkameraet på baksiden kan bli en utfordring.

Slik tror designeren Geskin at iPhone 8 vil se ut.

Kameraene er nå plassert vertikalt, ikke horisontalt, slik de er på iPhone 7 Plus, og kamerahuset er i tillegg større enn på tidligere utgaver, slik at telefonen får en mer fremtredende «hump» enn før.

iPhone 8 beveger seg langt mer når du legger den med ryggen ned på en flat overflate, og den får en veldig liten overflate til å lage friksjon mot underlaget, noe som gjør at den lett sklir unna. Derfor bør du ikke legge den på et glatt underlag, skriver Kelly.

Den store kameraklumpen gjør også at deksler og liknende må være en god del tykkere for å rekke over kamerakanten.

– iPhone 8 er en nydelig telefon, men jeg tviler på at mange eiere kommer til å se mye av den, skriver Kelly.

Bildene viser for øvrig ingenting som kan minne om en fingeravtrykkssensor på baksiden, noe vi har sett i flere påståtte lekkasjer tidligere.

Baksiden på iPhone 8, ifølge CAD-tegningene Forbes har fått tak i.
Nodus/Gordon Kelly

Lightning består

Han hadde allerede i juli fått fatt på CAD-tegninger av Apples nye flaggskip gjennom en produsent av deksler, og disse ser kliss like ut som bildene vi har sett de siste par ukene, med heldekkende skjerm med kameraer og sensorer på toppen.

Tegningene viser også at Apple fortsetter med Lightning-kontakten, til tross for at selskapets siste Macbook-maskiner utelukkende bruker USB-C, og at hodetelefonporten ikke gjør comeback.

Forbes-spaltisten sier at han også erfarer at batteritiden vil bli betraktelig bedre, som følge av et nytt L-formet batteri. Det skal kunne gi bedre batteritid enn i den forrige Plus-modellen, men altså i en betraktelig mindre formfaktor.

Mistet oversikten?
Les deg opp på alle de siste iPhone-ryktene før lanseringen her »

annonse