Tek.no

Rykte

iPhone 12: Spår bedre bildestabilisering og større sensor

Oppfølgeren til iPhone 11 Pro Max (bildet) ryktes å få både større bildesensor og ny type bildestabilisering.
Finn Jarle Kvalheim, Tek.no
24 Mar 2020 20:00

Apple planlegger såkalt sensor-shift-stabilisering i den neste topp-iPhonen, ifølge den kjente analytikeren Ming-Chi Kuo. Det melder Macrumors.

Det betyr at selve bildesensoren beveges for å kompensere for håndbevegelsene dine, i stedet for at det er objektivet som flytter på seg. Slik stabilisering pleier å være mer effektiv.

Flere peker også på at sensorstabilisering vil kunne bety at iPhone blir bedre å bruke sammen med tredjepartsobjektiver som Olloclip eller Moment. Potensielt kan det også gi stabilisering på ultravidvinkelkameraet.

Det taiwanske bransjenettstedet Digitimes har tidligere meldt om det samme, men de hevdet at teknologien også ville finne vei til den mindre av de to Pro-modellene.

Større sensor

Kuo mener imidlertid at vi må til 2021 før andre enn toppmodellen får sensorstabilisering. Han tror også at sensorstørrelsen øker betydelig, fra 1/3,6" til 1/1,9", allerede i 2020. Det vil hovedsaklig kunne gi bilder i mørket med mindre støy.

Ming-Chi Kuo mener Apple kommer til å tilby en periskoplinse i iPhone i 2022. Huawei har allerede en slik i sin P30 Pro (bildet), og også Oppo har telefoner med periskopzoom.
Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

I 2022 vil dessuten minst én iPhone-modell være utstyrt med en såkalt periskoplinse, ifølge Kuo.

Det vil blant annet kunne gi optisk zoom lik Huawei har i sin P30 Pro, på minst 5x. Kommende P40 Pro er også ryktet å ha 10x optisk zoom. Det kan dermed argumenteres for at Apple kommer halsende etter konkurrentene her.

Fire modeller

Kuo hevder fortsatt det vil komme fire nye iPhone-modeller i 2020:

  • 5,4-tommer (to kameraer)
  • 6,1 tommer (to kameraer)
  • 6,1 tommer (tre kameraer og ToF-sensor)
  • 6,7 tommer (tre kameraer og ToF-sensor)

Det vil omtrent gjenspeile dagens portefølje, men med tillegg av en ny og mindre iPhone-modell, slik ryktene lenge har pekt på.

annonse

Les også