Tek.no

Rykte

Hevder at også Samsung vil fjerne ladere fra telefon-eskene sine

Torstein Norum Bugge, Tek.no
9 Juli 2020 14:10

For ikke så veldig lenge siden kunne vi melde om at Apple etter sigende ville komme til å fjerne både øreproppene og laderen fra iPhone-boksen i neste generasjon iPhone. Nå melder The Verge om at Samsung later til å tenke i samme baner, og ryktes å fjerne laderen fra en rekke telefonmodeller fra og med neste år.

Det er den koreanske nettsiden ETNews (koreansk) som først snappet opp ryktene, som siteres som å komme fra «bransjeansatte». Samsung skal ha startet samtaler med enkelte av sine underleverandører om å fjerne ladere fra produktboksene, og heller selge dem separat.

Dermed virker det som om Samsung tenker i akkurat samme baner som Apple: ved å ikke legge ved ladere kan de skaffe seg ekstrainntekter ved at folk må kjøpe lader separat, og spare penger med det samme.

Vil ladere forsvinne helt fra boksene?

Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Samtidig er det jo også en veldig positiv miljøside ved det hele, og ettersom de fleste har drøssevis med ladere og kabler liggende burde det ikke være noe stort forbrukermessig problem. Det er jo stadig USB Type-C, så har du en sånn lader trenger du ingen ny. Men det er altså flere fluer å slå i en smekk for såvel Samsung som Apple her.

Dette løfter selvsagt også frem spørsmålet om ladere helt og holdent vil forsvinne fra mobilboksene, ettersom markedet pleier å følge de tyngste i markedet. Et godt eksempel på dét er Apples valg om å fjerne hodetelefoninngangen på sine telefoner; i dag ser du knapt en toppmodell med hodtelefoninngangen inntakt.

Som med hodetelefoninngangen kan det nok fort tenkes at endringene først vil merkes i toppmodelland, der mange brukere nok uansett er pengesterke nok til å kjøpe (dyrere) ekstrautstyr uansett. Budsjettmobiler vil nok derfor ha både hodetelefoninngang og ladere en stund til.

Les også
En uke med de nye iPhone-menyene
annonse