Til hovedinnhold

– Lanseringsdatoen til både ny 4-tommers iPhone og ny iPad er klar

Det er trolig ikke lenge til du kan kjøpe Apples nye mini-iPhone, ifølge rykter.

Den siste tiden har det dukket opp flere opplysninger om to nye medlemmer i Apples velkjente produktlinjer; en ny, 4-tommers iPhone-modell kalt «iPhone 5SE» og en ny iPad-variant. Nå melder nettstedet 9to5mac at lanseringsdatoen til begge kan være avslørt.

Ifølge kilder nettstedet har vært i kontakt med skal Apple legge begge produktene ut for salg i butikker og på nettet den 18. mars.

Avdukes 15. mars

Telefonen og nettbrettet skal først offisielt avdukes på et eget arrangement den 15. mars, som også er blitt antydet tidligere, og deretter skal selve salget altså starte bare tre dager senere - om opplysningene stemmer.

iPad Air 2 og iPad Pro, her avbildet, ser ut til å snart få selskap av iPad Air 3, som visstnok skal legges ut for salg den 18. mars.

Når det gjelder tekniske spesifikasjoner er ingenting bekreftet fra offisielt hold, men ifølge kilder finnes det flere prototyper av den nye iPhone-telefonen, hvorav noen byr på A8-brikken, mens andre skilter med A9-brikken.

Dette er den samme brikken som sitter i de nye iPhone 6S-modellene, så dermed blir iPhone 5SE altså tilsynelatende ingen sinke. Ellers skal modellen visstnok bli tilgjengelig med enten 16 GB eller 64 GB lagringsplass, og komme med en skjerm i såkalt 2,5D-utførelse og bue svakt ut mot kanten.

iPad Air 3 og ny smartklokke

Det nye nettbrettet foreligger det så å si ingen opplysninger om ennå, annet enn at det aller mest sannsynlig blir en «iPad Air 3» med en skjermstørrelse på 9,7 tommer, altså samme det som forgjengeren iPad Air 2.

Det er for øvrig også ventet at Apple skal avduke en ny smartklokke på arrangementet den 15. mars, trolig i form av Apple Watch 2, som ifølge tidligere rykter er på vei.

Bruker du Apples musikktjeneste? Nå er Apple Music tilgjengelig på Sonos' smarte høyttalere »

annonse