Til hovedinnhold

Xiaomi ser ut til å ta opp kampen med Galaxy Fold og Motorola Razr

Har publisert patentbilder av to brettbare mobiltelefoner.

Galaxy Fold og Motorola Razr, to brettemobiler i to ulike formater.
Skjermdump/YouTube/montasje
Torstein Norum Bugge

Brettbare mobiltelefoner er i vinden om dagen, selv om Samsung har hatt sin «fair share» med problemer på veien mot lansering for Galaxy Fold. Første versjon av telefonen var så lett å ødelegge at Samsung rett og slett trakk den fra markedet.

Motorola håper nok dermed på litt bedre mottagelse av sin kommende Motorola Razr, og det samme kan nok Xiaomi tenkes å gjøre med sine ryktede brettemobiler.

Ifølge GSMArena er det nemlig lekket en rekke patentbilder av ikke bare én, men to, nye brettbare mobiltelefoner fra det kinesiske selskapet.

Den ene er av samme type som Galaxy Fold, og er altså stor som et nettbrett utbrettet foldes sammen til vanlig mobilstørrelse. Den andre er av Motorola Razr-typen, og er som en telefon i utbrettet størrelse og som en klapptelefon i sammenbrettet variant.

Se bildene av konseptet under:

Litt som Galaxy Fold.
CNIPA/Xiaomi
Litt som Motorola Razr.
CNIPA/Xiaomi

Kun patentbilder hittil

Bildene stammer fra Xiaomis patentsøknad hos det kinesiske patentstyret CNIPA, og er derfor offisielle. Det er altså ingen tvil om at kineserne sysler med tanker om å lage slike telefoner, og gitt at konkurrentene, som Huawei, allerede har lanserte sine varianter, er det nærliggende å tenke at Xiaomi ikke vil være noe dårligere.

Pop-up-kamera?
CNIPA/Xiaomi

Samtidig må man nesten ta alle slike patentsøknader med en klype salt, ettersom det er langt fra alt av patenter som faktisk ender opp i fysiske produkter. Apple tok for eksempel patent på en lang rekke ting innen bil uten at det har endt opp i noe rullende eple helt enda.

Apropos Apple: også de har patentert en brettbar mobiltelefon. Dermed kan det være duket for at neste år blir det første året der vi virkelig ser reell konkurranse mellom en drøss ulike brettemobiler i mange ulike formater.

Foruten kunnskapen om at de patenterte mobilene til Xiaomi skal være brettbare vet vi imidlertid fryktelig lite per nå. Noen av bildene ser ut til å vise et kamera som skyves opp fra telefonens topp, slik som i eksempelvis OnePlus 7 Pro.

Ja, også kan du nok være ganske sikker på at prislappen på alle slike brettemobiler vil være rimelig stiv – Samsungs Galaxy Fold selges tross alt for rolige 21.000 kroner.

annonse