Tek.no

Rykte

Dette skal være LGs «vingemobil» i aksjon

Android Authority / YouTube
Vegar Jansen
26 Aug 2020 08:59

Over de siste par årene har flere av de store mobilprodusentene prøvd seg på nye måter å tenke skjermareal på – med modeller som kan brettes ut til litt enklere saker med to skjermer.

Også LG skal ha noe på gang her, da med kodenavnet «Wing», som skal komme av at denne har en ekstra skjerm som svinges ut på siden av hovedskjermen. Nå hevder nettstedet Android Authority å ha fått tak i et videoklipp av Wing i bruk.

I klippet får vi se hvordan en slik konfigurasjon kan tas i bruk. I dette tilfellet ved å samtidig kunne bruke mobilen til navigasjon og kunne styre slikt som musikk eller ta imot samtaler uten at dette forstyrrer navigeringsvinduet.

Hvorvidt vårt hjemlige utrykningspoliti hadde satt pris på denne bruken er en annen sak, men nå er dette en video som åpenbart ikke er lokal.

Samtidig er det andre ting vi gjerne skulle sett på videoen, som hvordan ekstraskjermen felles ut eller inn, og hvor tykk denne pakka er når den er felt sammen.

6,8 + 4 tommer

2020 har gitt oss flere rykter rundt LGs bevingede mobil, som trolig også vil bli sluppet i år. Det hevdes at hovedskjermen skal være på 6,8 tommer, mens den kvadratiske sideskjermen visstnok byr på 4-tommers skjermareal.

Samtidig har altså ikke LG bekreftet at de faktisk holder på med utviklingen av et produkt som dette.

Men det er altså ting som tyder på at sørkoreanerne har noe spesielt på gang, og denne skjermkonfigurasjonen åpner for flere potensielle bruksområder. Kanskje spesielt tenker vi da på at det blir langt enklere å sysle med flere ting samtidig – som for eksempel å sende en kommentar og lenke til en video mens man ser på den.

Samtidig er det andre utfordringer knyttet til dette, spesielt på programvaresiden, men her er ikke LG alene – tross alt er det flere selskaper som jobber med kreativ bruk av større og flere skjermer. Operativsystemet Android har også blitt mer fleksibelt på det punktet.

Les også
«Rainbow» kan bli verdens første rullbare telefon
annonse

Les også