Til hovedinnhold

Galaxy Note 10 får lynhurtig lading

Ryktene sier den også vil ha raskere prosessor enn Galaxy S10.

Mysmartprice.com / Ishan Agarwal

Det er bare knappe tre uker igjen til Galaxy Note 10 skal på markedet. Ryktemøllen jobber overtid, og detaljer og påstander om telefonen kommer på løpende bånd. Sist ut hevdes det nå at telefonen vil få lynende rask lading.

Nettstedet BGR.com gjengir ryktemakeren Ice Universes påstand om at Galaxy Note-modellene vil få hele 45 watt lading over kabel og 20 watt lading trådløst. Hvis tallene lyder kjent er det fordi den kablede hastigheten er den samme som Huawei har i Mate 20 Pro og P30 Pro, mens 20 watt trådløs lading foreløpig stort sett har vært støttet på Xiaomis Mi 9.

Beste fra begge verdener

Her ser det altså ut til at Samsung kan ha skaffet seg den beste løsningen fra hver verden; både den trådløse og den kablede.

Dersom ryktet stemmer er det dessuten nok en funksjon som siver over fra erkekonkurrenten Huawei. Fra før har trippelkameraoppsett med vidvinkel, ultravidvinkel og zoom funnet veien fra kineserne til flere av konkurrentene.

Spiser av Huaweis ledelse

På strømfronten har Samsung kommet etter Huawei på flere ting det siste året. Trådløs vennelading fra telefonen til andre enheter dukket først opp i Mate 20 Pro, før vi fikk se det samme i Galaxy S10-modellene i vår. Store batterier på rundt 4.000 mAh er også en ting Huawei har vært pådriver på som vi har sett først i siste generasjon Galaxy Note og Galaxy S så langt fra Samsung.

Ett sted der Huawei får beholde ledertrøyen ser ut til å bli på selve laderfronten. Hvis det er hold i påstandene kommer det til å bli en vesentlig tregere 25-watts lader som følger med i esken hos Samsung. Huawei leverer sine SuperCharge-ladere med telefonene som støtter dem.

Blir den enda raskere enn Galaxy S10?

Nettstedet Phonearena melder at telefonen vil få en ny og raskere variant av prosessoren som sitter i Galaxy S10. Det vanlige for Samsung har vært å lansere nye prosessorer i Galaxy S-modellen på vårparten, før Galaxy Note har kommet etter med samme løsning på høsten.

Lanseringsrekkefølgen har vært motsatt av Huaweis, som har lansert nye prosessorer med sin Mate-serie på høsten, og resirkulert den i P-serien på våren.

Vanligvis er det grunn til å være svært skeptisk til slike rykter så sent før en mobillansering. Normalen er at prosessorer skal lanseres en god stund før vi faktisk ser dem i ferdige telefoner. Den såkalte Exynos 9825-prosessoren er ennå ikke lansert, og dermed er det uventet om den dukker opp i Note 10 allerede om tre uker.

Får kanskje nylansert Snapdragon i USA

Samtidig har en prosessor som lyder samme navn dukket opp i ytelsestester i det siste, der den har gjort det ganske skarpt, med resultater på noen hundre over ytelsestestens loggførte maksresultat for dagens Galaxy S10.

En prosessor som derimot er godt og vel lansert er Qualcomms Snapdragon 855+. Det er en litt raskere variant av dagens Snapdragon 855. Samsung bruker disse brikkene i sine amerikanske modeller, og ryktene vil ha det til at Note 10 vil finnes i en versjon med 855+.

Så langt er det kun én telefon som er ytelsestestet med denne prosessoren, og det er Asus sin kommende ROG Phone 2. Her passerer ytelsen 11 000 poeng i Geekbench.

Begge tall er forholdsvis like det vi får fra dagens toppmodeller, men typisk ser vi sprikende resultater i slike ytelsestester før produktene er ferdige. Det kan skyldes tidlig programvare og tidlig maskinvare, eller maskinvare som ikke kjører for full guffe i testenhetene.

For noen dager siden lekket det som ser ut til å være offisielle PR-bilder av Galaxy Note 10.

annonse