Til hovedinnhold

Har Intel en ny «gavepakke» til overklokkerne?

Ny i3-«Kaby Lake» kan by på billigere ytelse for entusiastene.

Intel

De siste årene har det kun vært toppmodellene av Intels Core i5- og Core i7-prosessorer som har latt seg overklokke. Men for et par år siden fikk vi også den artige Pentium G3258 Anniversary Edition – til stor glede for overklokkere med begrenset budsjett.

Forhåpentligvis blir det også litt glede når Intel slipper Kaby Lake for stasjonære datamaskiner på nyåret. For i tillegg til flaggskipene Core i7-7700K og Core i5-7600K skal det også være en rimeligere overklokkbar prosessor på vei: Core i3-7350K.

Dette blir da Intels første overklokkbare Core i3-prosessor, og vil altså være et rimeligere alternativ for deg som ikke har bruk for eller vil spandere på deg en Core i5 eller i7 med bokstaven «K» bak.

Core i3-7350K vil som i3-prosessorer flest ha to kjerner og Hyper-threading – altså fire logiske kjerner – men vil skille seg fra bermen ved å ha turbomodus. Det rapporteres i hvert fall om at prosessoren skal operere med en grunnfrekvens på 4,0 GHz, men vil kunne «turbofisere» seg opp til 4,2 GHz når den har muligheten til det.

I tillegg vil du selvsagt kunne overklokke den til enda høyere frekvenser.

Et interessant CPU-år?

Vil «AMD eller Intel» bli et mer aktuelt tema neste år?
Niklas Plikk, Tek.no

Dersom Intel faktisk kommer med denne overklokkbare «Kaby Lake» i3-modellen litt ut på nyåret er det nok ikke en tilfeldighet. En slik prosessor vil nemlig legge seg i prisleiet godt under 2000 kroner, hvor vi regner med at AMDs nye Zen-arkitektur vil kunne by Intel på litt god konkurranse.

En overklokkbar Core i3-modell vil i så fall kunne virke som en liten godbit som forhindrer at noen av entusiastene bytter til et AMD-oppsett.

Dette bygger opp under muligheten for at vi kan få se en liten priskrig i PC-markedet neste år.

Slik tenkte vi sist vi bygde PC:
Kunsten å plukke prosessor, hovedkort og minne »

(Kilde: TechPowerUp)

annonse