Tek.no

Rykte

Intel drøyer til 2020 med neste krymping

Vi får tre prosessorplattformer med 10-nanometer.

Intel

Intels siste prosessorarkitekturer, Broadwell og Skylake, er begge produsert med 14-nanometersteknikk. Mot slutten av inneværende år kommer Kaby Lake som også er produsert med samme fabrikasjonsprosess, før veien går videre til den første prosessorarkitekturen som tar i bruk 10-nanometersteknikk.

3x10

Rykter skal nå ha det til at den kommmende krympingen ned til 10 nanometer, i likhet med hva som var tilfellet med 14-nanometersproduksjonen, vil by på hele tre ulike prosessorarkitekturer før vi får se prosessorer som er tilvirket med 7-nanometersteknikk.

Icelake og Tigerlake

Cannonlake, som etter planen skal etterfølge Kaby Lake i 2017, vil bli den første prosessorarkitekturen på 10 nanometer. Deretter spekuleres det i om «Ice Lake» dukker opp høsten 2018 og «Tigerlake» høsten 2019.

Med også Icelake og Tigerlake produsert med 10-nanometersteknikk ser det ut til at Intels tradisjonsrike «Tick-Tock»-modell er historie for godt. Om ryktene stemmer blir 10-nanometerprosessorene den andre generasjonen hvor tre, og ikke to, prosessorer tilvirkes ved på samme teknikk.

Tick-Tock ut

«Tick-tock»-modellen innebar at hvert «tick» representerte en krymping av den eksisterende prosessorarkitekturen, mens «tock» var en lansering av en ny arkitektur, og hvor én av disse inntraff med cirka ett års mellomrom. Den seneste utgaven av sistnevnte var Haswell, som ga opphav til «tick-et» Broadwell mot slutten av 2014.

Med en mulig lansering av Tiger Lake høsten 2019 skulle det bety at vi får se den første prosessorarkitekturen basert på 7-nanometersprosess tidligst i 2020.

Heldigvis, neste Intel-arkitektur blir mer spennende enn antatt:
Kaby Lake får lynrask lagring og kraftig grafikk »

(Kilde: The Motley Fool via Nordic Hardware)

Les også
– Både AMD og Intel utsetter sine nye prosessorer
Les også
Nå har Intel offisielt skrudd ned tempoet
Les også
Intels neste prosessorplattform kommer allerede neste år
Les også
Ny Intel-plattform får lynrask lagring og kraftig grafikk
Les også
Intel Core i7–6700K og Core i5–6600K: Skal du endelig oppgradere?
Les også
Bekreftet: Intel utsetter ny prosessorplattform
Les også
Moores lov er 50 år
annonse