Tek.no

Rykte

iPhone kan snart få «utvidet virkelighet»-kameraer

Apple skal være i gang med å gi iPhone-kameraene helt nye muligheter.

Google
21 Nov 2016 06:00

Det er allerede en kjent sak at Apple er interessert i utvidet virkelighet, og selskapet har tidligere signalisert at de jobber iherdig med teknologien. Nå ser det ut til at de også har store planer om å integrere teknologien i eksisterende produkter.

Nettstedet Business Insider har vært i kontakt med kilder som hevder at Apple har et «hemmelig» team som jobber med å gi iPhone-kameraet utvidet virkelighet-egenskaper.

Gjenkjenne objekter

Det foreligger ikke så mange detaljer ennå, men teknologien skal i første omgang bygges inn i kameraappen på iPhone og blant annet legge til rette for at brukere kan peke på objekter med telefonen for å identifisere dem.

Google

På lengre sikt planlegger Apple visstnok å frigi teknologien som en utviklerpakke for applikasjonsutviklere, slik at teknologien forhåpentligvis kan bli gitt mange forskjellige bruksområder.

Det har lenge vært kjent at Apple satser stort på utvidet virkelighet, noe Apple-sjefen Tim Cook påstod var blant selskapets største satsingsområder for en tid tilbake. Cook har også uttrykket skepsis til virtuell virkelighet og mener det er utvidet virkelighet som er fremtiden.

Konkurranse fra Tango-mobiler

Selskapet har både gått til anskaffelse av selskaper som spesialiserer seg på utvidet virkelighet-teknologi og skaffet seg folk som har jobbet med Googles Project Tango-teknologi og med Microsofts HoloLens.

På mobilfronten vil Apple imidlertid få konkurranse på utvidet virkelighet-fronten, da mobiltelefoner med Googles Tango-teknologi nå har begynt å dukke opp. Mange apper som utnytter teknologien har også meldt sin ankomst på Android-plattformen i den forbindelse.

Apple lanserte nylig et ikke-teknologisk produkt: Selskapet hyller Steve Jobs med en diger bok »

(Via The Next Web)

Les også
Apple har fått hjelp av ingen ringere enn NASA til å lage utvidet virkelighet-briller
Les også
iPhone 8-kameraet er bare første del av Apples enorme satsning på «utvidet virkelighet»
Les også
Cook: – Kan bli like stort som smarttelefonen
Les også
Ny mobil med Googles unike Tango-teknologi er på vei
Les også
– Utvidet virkelighet vil bli større enn VR
annonse