Tek.no

Rykte

PlayStation 5-kontrolleren får langt større batteri

Men det er usikkert hvor ofte du må lade.

«DualSense» er kontrolleren som vil følge med Playstation 5.
Sony.
Anders Brattensborg Smedsrud

En angivelig lekkasje viser at håndkontrolleren til PlayStation 5, som slippes senere i år, ser ut til å få over 50 prosent høyere batterikapasitet enn kontrolleren som følger med dagens PlayStation 4-systemer.

Dette kommer frem på Twitter-kontoen «Galaxyrain666», som deler flere bilder av den nye kontrolleren hvorav den oppgitte batterikapasiteten er synlig på ett av dem. Brukeren hevder å jobbe for et selskap som lager tilbehør til Sonys konsoller.

PlayStation 5-kontrolleren kalles offisielt for «DualSense», og ser av bildene ut til å få en batterikapasitet på 1560 mAh.

Til sammenligning har dagens DualShock 4-kontroller en kapasitet på kun 1000 mAh, og dette var i sin tid en forbedring fra den originale PS4-kontrollerens 800 mAh. En kontroller som for øvrig må plugges i laderen etter hver eneste spilløkt for å være sikret strøm neste gang du vil bruke den.

Øker kanskje ikke brukstiden

Mange håper nok at den høyere batterikapasiteten vil gjøre det mulig å spille lenger av gangen uten å gå tom for strøm, men det er absolutt ikke sikkert at det blir tilfelle.

Nye DualSense er nemlig utstyrt med flere strømkrevende funksjoner enn dagens DualShock. Blant annet får kontrolleren haptisk tilbakemelding, adaptive triggerknapper som lar deg føle motstand når du trykker dem ned, samt mikrofoner. Alt dette skal selvsagt drives av batteriet.

Les også
Her er Playstation 5-kontrolleren

«Er magisk»

Ingen har foreløpig fått prøve den nye DualSense-kontrolleren offentlig, men den samme Twitter-brukeren som postet bildene av batterikapasiteten hevder knappene dens «føles mer behagelige å trykke ned» enn på dagens kontroller, samt at den haptiske tilbakemeldingen «er magisk og de adaptive triggerene svært komplekse».

Kontrolleren er nødvendig for å spille spill som slippes for PS5 ettersom dagens DualShock-kontroller kun kan benyttes for PS4-titler.

Sony har ikke gitt noen eksakt lanseringsdato for PlayStation 5, men uttalt at konsollen vil være på markedet mot slutten av året. Konkurrenten Microsoft fortalte nylig at deres Xbox Series X slippes i november - da uten storspillet Halo Infinite, som har blitt forsinket til neste år en gang.

annonse

Les også