Tek.no

Refleksjon

Merkelig Spotify-glipp skapte trøbbel

Med ett begynte musikktjenesten Spotify å sende musikken min til feil mobiltelefon, skriver Espen Swang.

Espen Irwing Swang
13 Mar 2014 12:07

Jeg forsøkte å spille en låt fra Spotify mens jeg prøvde Samsungs nye trådløse hodetelefoner. Men det kom ikke noen musikk.

– Jeg har fått hodetelefoner med feil på, tenkte jeg. Men så kom det en oppgitt SMS fra min datter, som ville vite hvorfor mobilen hennes brått begynte å spille David Bowie.

Spotify på flere enheter

Min datter fikk seg en overraskelse når musikken jeg skulle spille kom strømmende ut av hennes mobiltelefon. Vi befant oss ikke en gang i samme by.Foto: Espen Irwing Swang

Min datter har en mobiltelefon jeg har brukt med musikktjenesten Spotify. Nå viste det seg at hver gang jeg forsøkte å spille en sang på min mobiltelefon, begynte Spotify å spille på hennes telefon. Nederst i artikkelen ser du en video som viser hva som skjer. Ingen av telefonene ga beskjed om at en bruker allerede var logget inn på en annen enhet.

Hvorfor begge telefonene med ett var innlogget på samme konto vet jeg ikke. Den ene mobilen var på mobilnett, den andre på trådløst nett. Det kan med andre ord ikke være noen glipp som følge av at begge mobilene var på samme nettverk, bak den samme IP-adressen.

Les også: Spotify blir gratis på mobil

Ingen hjelp i omstart

Jeg må medgi at jeg synes dette er litt underlig. Problemet fortsatte også etter en omstart av telefonene. En stund var det også min datter som hadde kontrollen, slik at Spotify på min mobil startet opp når hun betjente appen på sin telefon.

Som bruker av Spotify skal du kunne ha Spotify installert på flere enheter, men du skal ikke kunne spille av på mer enn en enhet om gangen. Unntaket er om du spiller i offline-modus. Da bruker du ikke Spotify-strømming, men spiller av filer du på forhånd har lastet ned på telefonen.

Vanlig abonnement

I mitt eksempel strømmes det heller ikke til mer enn en mobiltelefon. Problemet er at strømmen ikke går til den telefonen som ber om den, men på mystisk vis havner på et helt annet sted, i dette tilfellet på min datters mobiltelefon. Jeg installerer Spotify på en ny mobiltelefon eller nettbrett 25-30 ganger i året, og har ikke tidligere opplevd at Spotify har oppført seg unormalt.

For ordensskyld får jeg nevne at dette er et helt vanlig Spotify Premium-abonnement som jeg betaler for, og ikke noen beta eller testkonto med unike egenskaper.

Har du opplevd dette?

Jeg har forsøkt ulike nettsøk for å finne ut om det er flere som opplever dette problemet, men uten hell. Men kanskje har du opplevd noe liknende? I så fall må du gjerne dele din opplevelse i vår kommentarfelt.

Her er en video som viser hva som skjer:

Les også: Slik blir nye Spotify

Les også
Oi, endelig ny Spotify for Windows Phone!
Les også
Spotify blir mer lik mobilappene
Les også
Spotify blir gratis på mobil
Les også
Nå får Android-brukere også Spotify Connect
annonse

Les også