Amazons onlinespill New World sender grafikkort i knestående

Amazons nye «New World»-onlinespill ser ut til å forårsake problemer for enkelte grafikkort. Noen av dem blir rett og slett ubrukelige.

Mange spillere rapporterer at Amazons nye online rollespill, New World, krasjer grafikkortet Nvidia RTX 3090.

Spillet ble lansert i beta for få dager siden og har mottatt positive tilbakemeldinger på selve spillopplevelsen. Men nå rapporterer stadig flere at deres grafikkort rett og slett slutter å fungere.

Flere melder om at spillet fryser hvis RTX 3090 er i bruk, mens andre melder om overoppheting. Det mest kritiske er likevel rapportene om at grafikkortene kveles og forblir ubrukelig uten at en åpenbar feil er blitt lokalisert.

Amazon selv var til å begynne med nølende i sine uttalelser og skrev at det ikke var et vidstrakt problem med 3090-grafikkort, og at de ikke hadde hatt noen problemer med dette når de prøvespilte i alfa. De mente derfor at spillet var trygt å spille.

De har derimot i ettertid uttalt at de undersøker et par tilfeller av grafikkortproblemer.

Skjermbilde fra New World

Hovedsaklig EVGA sine grafikkort

Det virker i hovedsak å gjelde grafikkort produsert av EVGA skal vi tro en subreddit for New World.

Ifølge en bruker på New Worlds forum er ikke dette problemet heller knyttet til kun beta-versjonen av spillet. Vedkommende uttaler at problemet også var tilstede når det ble spilt i alfa.

EVGA har ikke kommet med de mest detaljerte kommentarene, men en representant uttalte til Windows Central at de undersøker det og vil informere om eventuelle problemer i EVGAs forum.

Spillet vil være i beta frem til 2. august, men du kan forhåndsbestille det for å få en invitasjon, eventuelt få tilgang via New Worlds nettside. For dem som vil avvente til problemet forhåpentligvis er løst er lanseringsdatoen 31. august.

annonse