Tek.no

Nyhet

Sony varsler prisøkning på PlayStation

Sier USA og Kinas handelskrig kan få konsekvenser for PlayStation også.

Anders Brattensborg Smedsrud, Tek.no
31 Juli 2019 10:53

Sony har hatt stor suksess med PlayStation 4, og kunne denne uken melde at de nå har solgt over 100 millioner eksemplarer av spillkonsollen. Fremover ser imidlertid ikke utsiktene like positive ut.

Sonys finanssjef Hiroki Totoki varslet tirsdag kveld at handelskrigen mellom USA og Kina kan føre til at prisen på spillkonsollene deres er er nødt til å gå opp. Det skriver The Verge.

Ekstra utgifter rammer sluttbrukeren

USA har økt tollavgifter på en rekke kinesiske produkter de siste månedene, og varslet nylig at de vurderer å innføre nye sanksjoner verdt 300 milliarder dollar. Blant produktene som ville fått økte tollavgifter er spillkonsoller. Totoki sa denne uken at skulle disse avgiftene innføres vil det føre til at selskapet på sette opp utsalgsprisen på spillkonsollene deres.

Ifølge Totoki ser selskapet på en rekke forskjellige løsninger hvis kostnadene øker, og en av dem er altså å øke utsalgsprisen for å veie opp.

Ettersom det foreløpig ikke har kommet noen flere tollavgifter, har ikke selskapet tatt en endelig avgjørelse om hva de skal gjøre.

Små marginer

Det er imidlertid allerede kjent at spillselskaper som Sony, Microsoft og Nintendo, som lager henholdsvis PlayStation, Xbox og Switch, har ganske små marginer på spillkonsollene de selger. I stedet tjener de penger på produktene kundene kjøper i ettertid, som spill, onlinemedlemskap og tilbehør.

De tre selskapene skrev et felles brev tidligere denne måneden for å forsøke å overtale de amerikanske myndighetene om å unngå ytterligere avgifter. De argumenterte blant annet for at selv om de tre selskapene ville bli rammet, ville amerikanske spillselskaper og brukere bli rammet hardest. De estimerte at 200 000 amerikanske jobber sto på spill.

Neste PlayStation 5

Sony vil nok i hvert fall ha ryddet opp i problemene før neste år, da de planlegger å lansere sin neste spillkonsoll, trolig kalt PlayStation 5. Den er ventet å slippes høsten 2020, og skal støtte 8K-oppløsning, 3D-lyd, SSD-lagring og bakoverkompatibilitet med PlayStation 4-spill.

Samtidig planlegger også Microsoft sin neste generasjon spillkonsoll, med lansering rett etter Sony. Foreløpig går spillkonsollen bare under kodenavnet Project Scarlett, og skryter av mange av de samme egenskapenes om Sonys konsoll: 8K-oppløsning, SSD-lagring og spill med strålesporing.

annonse

Les også