Nyhet

Honda åpner for forhåndsbestilling av sin nye elbil

Ny elbil, ny venteliste: Nå er det Honda som åpner muligheten til å forhåndsreservere den kommende elbilen Honda e.

Forhåndsreservasjonen blir mulig i Storbritannia, Tyskland, Frankrike og Norge og vil kreve et refunderbart depositum på 8 000 kroner.

Selve bestillingen vil åpne senere i år, med de første leveransene av bilene planlagt for våren 2020.

Foreløpig kun en prototype

Honda e ble først presentert som Honda Urban EV Concept på bilmessen i Frankfurt i 2017.

Responsen på konseptet skal ha vært så god at Honda bestemte seg for faktisk å produsere bilen, og på bilmessen i Genève tidligere i år ble en prototype på produksjonsversjonen vist frem.

Denne skal være 95 prosent lik den endelige produksjonsmodellen.

Honda e er en rimelig kompakt bil med kun to dører. Ladeporten er plassert midt foran.

Basert på Civic

Designet skal være basert på den første Honda Civic-modellen. Innvendig preges bilen av et dashbord som nesten i sin helhet er dekket av skjermer, i tillegg til detaljer i trefinish.

Som Audis e-tron er også prototypen vist frem med kameraer i stedet for sidespeil. Bilen vil dessuten ha bakhjulsdrift.

Interiøret i Honda e-prototypen. Størrelsene på skjermen gjør nesten at den kan minne om kinesiske Bytons kommende M-Byte.

– Honda e tar et modig steg fremover med sitt design og teknologi, og bidrar til Hondas forpliktelse om et helelektrisk bilsalg i Europa innen 2025. Den kompakte elbilen tilbyr Hondas gjenkjennelige kjøredynamikk, hjulpet av en sporty bakhjulsdrift og en avansert elektrisk motor. Denne første, kompakte Honda-modellen på en dedikert elektrisk plattform leverer en blanding av effektivitet, ytelse, og brukervennlighet, som passer perfekt for urbane omgivelser, skriver Honda i en pressemelding.

Baksetet i prototypen.

200 kilometer

Produsenten har ikke sluppet de endelige spesifikasjonene på bilen, men har lovet en rekkevidde på mer enn 200 kilometer og hurtiglading fra 0 til 80 prosent på en halvtime.

200 kilometer vil i tilfelle plassere Honda e i det lavere sjiktet blant de nye elbilene som kommer på markedet fremover. Volkswagens kommende ID.3 vil for eksempel ha minst 330 kilometer WLTP-rekkevidde, mens den oppdaterte Hyundai Ioniq øker fra 204 til 294 kilometer etter samme standard.

På nettsidene viser Honda ellers frem bilen i fem ulike farger: Sort, grå, gul, blå og hvit.

Gult er en av fem farger nye Honda e vil komme i.

Pris og produksjonsvolum er foreløpig ikke offentliggjort, men prosjektsjef Kohei Hitomi i Honda sier til Autocar at det er viktig at bilen er rimelig. Han presiserer imidlertid:

– En lav pris er ikke alltid en garanti for suksess. Når du ser på Apple-produkter er de ikke billige, men alle vil ha dem fordi de tilbyr noe mer. Vi tror det er det samme for elbilen.

annonse