Nyhet

Google slår ned på kryptovaluta

Heller ikke søkegiganten er begeistret for fenomenet, viser det seg.

Virtuelle valutaer har tatt verden med storm, men har fremdeles sine skeptikere. Også IT-bransjen selv har kritiske røster, og nå har en av de aller største aktørene, Google, slått ned på kryptovaluta på sin egen måte.

Annonsesjef hos Google, Scott Spencer, bekreftet overfor nyhetskanalen CNBC nylig at Google skal bannlyse all reklame som er relatert til kryptovaluta. Google opplyser også om det nye tiltaket på sin egen støtteside.

Forbudet inkluderer reklame for lommebok-tjenester og tips og råd rundt kryptovaluta-handel. Ifølge Google er forbudet et føre-var-tiltak motivert av usikkerheten og faren rundt de virtuelle valutaene.

Mener det skader forbrukere

Eksempler på kryptovaluta-relatert reklame som Facebook har begynt å slå ned på. Google følger nå etter med tilsvarende tiltak.

– Vi har ikke en krystallkule vi kan bruke til å vite hvordan fremtiden blir med kryptovalutaer, men vi har sett nok skade for forbrukere og potensiell skade til at det er et område vi vil tilnærme oss med ekstrem forsiktighet, sa Scott til CNBC.

Forbudet mot kryptovaluta-reklame skal settes ut i live fra juni måned i år og er et ledd i en bredere endring i praksisen rundt reklame knyttet til finansielle tjenester, deriblant «spekulative» produkter, skriver selskapet på bloggen sin.

Google er ikke alene om å innføre strengere praksis rundt kryptovaluta-annonsering. En annen IT-gigant, Facebook, kunngjorde i januar i år at de også innfører forbud mot reklame for kryptovaluta. Ifølge Facebook er digitale valutaer et produkt som ofte assosieres med «villedende» markedsføring.

Kryptovaluta har mange kritikere. For litt siden meldte vi at Microsoft-grunnleggeren Bill Gates har gått til det steg å beskylde Bitcoin for å være en direkte årsak til dødsfall på grunn av valutaens nytteverdi innen narkotikahandel, og her hjemme har storbanken Nordea forbudt alle sine ansatte å handle Bitcoin og andre kryptovaluta på grunn av risikoen for å bli innblandet i kriminell aktivitet.

Bitcoin er ganske dyrt å utvinne: Her er den norske prisen »

Les også
Derfor bruker ikke kriminelle Bitcoin
Les også
HTC skal slippe en kryptovaluta-mobil
Les også
Ekstremt kvartal for Nvidia: Håver inn penger på spillere og kryptogravere
Les også
Slik slår svenske skattemyndigheter ned på svart kryptovalutahandel
Les også
Nå slår Google ned på skjult graving etter kryptovaluta på PC-en din
Les også
Bill Gates: – Kryptovaluta er en direkte årsak til dødsfall
Les også
– Samsung lager sine egne Bitcoin-brikker
Les også
Hackere stjal kryptovaluta for over tre milliarder kroner
annonse