Til hovedinnhold

Hello-kunde? Snart blir du overført til Ice

Ice kjøper opp alle 40 000 kundene.

Mobilselskapet Ice annonserte i går at de kjøper 40.000 privatkunder, men de ville ikke opplyse hvem som var selgeren.

Bransjenettstedet Inside Telecom mente imidlertid å vite at det er Hello som selger unna kundemassen og gir seg i mobilmarkedet.

– Helt sikker

De pekte blant annet på Nasjonal kommunikasjonsmyndighets oversikt hvor mange kunder de ulike selskapene hadde ved utgangen av 2016:

  • Chili Mobil: 84.000 kunder
  • Nextgentel: 53.000 kunder
  • Hello: 53.000 kunder
  • TDC: 36.000 kunder

Sistnevnte har svært få privatkunder, mens både administrerende direktør Eirik Lunde i Nextgentel og Chili-sjef Lars Ryen Mill avviste overfor nettstedet at de har solgt noe som helst.

Administrerende direktør Nadir Nalbant i Hello skrev først følgende til Tek.no:

Hello-sjef Nadir Nalbant sier at det er en stor fordel å eie sitt eget nett i Norge når det gjelder å skape lønnsomhet i mobilmarkedet.

«Vi har som prinsipp å ikke kommentere spekulasjoner rundt selskapet. Har derfor ingen kommentar til dette. Fortsatt god sommer.»

Senere på dagen er han mer snakkesalig, og han kan bekrefte at det er riktig at Hello selger kundemassen til Ice. Nalbant sier han ønsket å informere de ansatte før de leste om saken i media.

– Er dette å anse som at man gir opp hele Hello-prosjektet?

– Nei, langt derifra. Hello har det siste året vært det selskapet, sammen med Ice, som har hatt kraftigst vekst. Vi ser imidlertid at det er en stor fordel å eie sitt eget nett med hensyn til å skape bærekraftig lønnsomhet i det norske mobilmarkedet, og vi tror også dette er det beste for våre kunder.

– Vi legger ikke skjul på at vi fortsatt har ambisjoner, og Altibox ønsker fortsatt å tilby mobiltjenester til sine kunder. Akkurat hvordan det skal skje, det får vi komme tilbake til etter sommeren, sier Nalbant til Tek.no.

75 millioner kroner

Ices morselskap AINMT opplyser i pressemeldingen at Ice.net betaler rundt 75 millioner kroner for kundemassen, i tillegg til en mulig bonusutbetaling basert på hvor mange abonnenter som blir med over til Ice.

– Ice.net er den raskest voksende mobiloperatøren i Skandinavia. Erhvervelsen av denne kundemassen vil være et verdifullt tillegg til et allerede raskt voksende kundefotspor i Norge, sier AINMT-sjef JD Fouchard.

For dagens Hello-kunder vil overgangen til Ice sannsynligvis ikke bety all verden, all den tid Ice allerede tilbyr nøyaktig de samme abonnementene som Hello gjør, til nøyaktig samme pris.

Den største forskjellen er kanskje at Ice ikke fakturerer for overforbruk av data, men heller struper hastigheten umiddelbart. Hello fakturerer på sin side 0,99 per megabyte over kvoten om du ikke kjøper en datapakke på 1 GB til 100 kroner.

HelloIceBilligste alternativPris
1 GB129,-129,-Komplett Mobil125,-
3 GB249,-249,-Pep Call (kun 6 Mbps)239,-
6 GB349,-349,-Komplett Mobil299,-
12 GB449,-449,-Komplett Mobil379,-

En annen endring er naturligvis at Hello-kunder frem til nå har benyttet Telenors nett, mens Ice som kjent har en blanding av eget nett og Telia-dekning.

– Har hatt kontakt tidligere

Hello gjorde i mars ganske drastiske endringer i sin portefølje samtidig som de innførte fri roaming og data rollover til kundene.

Kundene som tidligere hadde hatt 10 GB for 299 måtte nå ut med 449 for 12 GB i måneden, en prisøkning på 50 prosent - og Hello-porteføljen innholdt nå tilfeldigvis nøyaktig de samme abonnementene som Ice hadde innført to uker før.

Inside Telecom-journalist Varog Kervarec sier det blir spekulasjoner om abonnementsendringene hadde noe med et fremtidig salg å gjøre.

Inside Telecom-journalist Varog Kervarec mener å vite at Hello og Ice har hatt et godt øye til hverandre en stund.

– Men jeg har grunn til å tro at det har vært kontakt mellom Hello og Ice også lenge forut for dette, det vil si før Altibox gikk inn på eiersiden i fjor. Dette er med andre ord to selskaper som over lengre tid har hatt et godt øye til hverandre, sier han.

Tek.no spør også Nadir Nalbant om det samme.

– Det ønsker jeg ikke å kommentere. Vilkårene, pakkene og prisene er helt like, det gjør at det ikke blir store endringer for kundene.

AINMT opplyser at avtalen ventes sluttført i løpet av onsdagen. Migreringen forventes å skje mellom august og oktober 2017, og Nalbant sier kundene vil få informasjon i god tid, samt det han kaller en «hyggelig velkomstpakke».

Avtalen krever ingen godkjenning fra konkurransemyndighetene.

annonse