Nyhet

Netatmo har en smart videoringeklokke på gang

Det er både praktisk og bekvemt å kunne sjekke hvem som er på døra uten å faktisk måtte åpne den, og nå har Netatmo dratt duken av et produkt som lar deg gjøre nettopp det.

For selv om Netatmo kanskje er aller mest kjent for sin kjekke værstasjon, sysler også dette selskapet med slikt som overvåkning og har dessuten andre produkter som passer inn i et relativt smart hjem.

Den kamerautstyrte dørklokka har fått den fulle betegnelsen Netatmo Smart Videoringeklokke. Den har et Full HD-kamera med 160 graders vidvinkellinse, HDR-teknologi og infrarødt lys som gjør at kameraet kan «se» i mørket også.

Men nå er det ikke slik at Netatmo har funnet opp kruttet på nytt her. Det finnes flere godt etablerte aktører med lignende produkter, eksempelvis Nest med sin Hello og dørklokken fra Ring, som nå er ute i sin andre versjon.

Full kontroll fra mobilen

Som flere andre videoringeklokkeløsninger skal Netatmos dørklokke fungere sammen med en app som er tilgjengelig på PC-en, nettbrettet eller smartmobilen din. Apple Watch skal også være støttet.

I tillegg til at klokka lar deg se den som ringer på – enten du er hjemme eller ikke – kan dørklokka også fungere som et overvåkningskamera.

Kommer det noen når du ikke er hjemme? Du kan likevel snakke med vedkommende.

Da vil den varsle deg om den oppdager folk som lusker rundt inngangspartiet der den sitter. En video av hendelsen kan også tas opp om ønskelig – alt av varsler og slikt som opptak kan settes opp etter ønske.

Foruten kamera har ringeklokka også en mikrofon og høyttaler, noe som betyr at det går an å kommunisere med hvem som enn befinner seg ved døra di.

Klokka skal også si ifra om noen forsøker å deaktivere eller fjerne den.

Intet abonnement

Som nevnt finnes det gode videoringeklokker på markedet allerede. Men det betyr ikke nødvendigvis at det ikke er god plass til Netatmos løsning også. Den skiller seg nemlig fra de nevnte Nest Hello og Ring ved at du ikke trenger å abonnere på noen tjeneste for å kunne utnytte alle funksjonene – som lagring av video.

Video vil som standard lagres på et mikroSD-minnekort på selve enheten – enheten støtter ikke kort på mer enn 32 GB, men det bør likevel holde en stund. I tillegg kan ringeklokka settes opp til å også sende videoen til en Dropbox-konto og/eller en FTP-server.

Ifølge Netatmo er deres produkt også den første videoringeklokka som støtter Apple HomeKit, noe som straks bør gjøre den hakket mer attraktiv for deg som allerede er iOS-universet.

Ringeklokka er også kompatibel med IFTTT (If This, Then That). Dette er en plattform som gjør det mulig å få forskjellige apper og dingser til å påvirke hverandre.

Krever strøm og Wi-Fi

Videoringeklokka skal ifølge Netatmo kunne erstatte de fleste av dagens ringeklokker som er koblet til strøm – den skal være kompatibel med alle typer elektriske anlegg, fra 8 til 24 volt samt 230 volt.

Foruten dette trenger den bare å få kontakt med det trådløse hjemmenettverket ditt for å fungere.

Ifølge Netatmo vil ringeklokka også ha et nanobelegg som gjør den i stand til å tåle alle typer vær, støv og smuss.

Netatmo Smart Videoringeklokke skal etter planen komme på markedet i løpet av årets andre halvdel. Hva den kommer til å koste er ikke kjent i skrivende stund.

Opptatt av smarte hjem?
Her er fem ting som er greit å vite >>>

Kilde: (Netatmo)

Les også
Netatmo Smart Indoor Air Quality Monitor: Netatmos smarte luftkvalitetsmåler gir deg fin oversikt over inneklimaet
Les også
Netatmo smart værstasjon og Oregon Scientific WMR86N: Med disse får du full oversikt over været
Les også
Netatmo legger til Google Home-støtte
annonse