Tek.no

Nyhet

Her er Nvidia-kortet vi egentlig venter på

GTX 1660 Ti mangler både strålesporing og DLSS, men blir raskere og billigere enn dagens kort.

Da Nvidia lanserte RTX 20-serien tilbake i august i fjor var det med et massivt fokus på to helt nye teknologier kalt strålesporing og DLSS-oppskalering. Dessverre har støtten for disse teknologiene i stor grad uteblitt fra spill til nå.

Kombinert med svært høye priser og generelt lavere ytelsesgevinst enn ventet i vanlige spill, har den helt store interessen fra GTX 10-eiere uteblitt.

GTX 1660 Ti på vei

Ryktene har gått lenge, men nå virker det mer sannsynlig enn noen sinne at Nvidia har et par ting på gang for deg som foreløpig ikke kunne brydd deg mindre om strålesporing og DLSS-oppskalering.

For nå har et bildet fra en angivelig presentasjon for produksjonspartnere lekket ut på nettet, som viser et nytt grafikkort i GTX-serien. Mer spesifikt skal det dreie seg om GTX 1660 Ti, som er ment å erstatte det to og et halvt år gamle GTX 1060 6GB fra 2016. Det skal også være snakk om et GTX 1660-kort med en lavere prislapp.

Fokus på ytelse og FPS

Akkurat som RTX 2060, som nettopp er lansert, skal GTX 1660 Ti (og det ryktede GTX 1660-kortet) være basert på den nye Turing-arkitekturen. Men, i motsetning til RTX-kortene vil ingen av de nye GTX-kortene ha dedikerte RT- eller Tensor-kjerner, noe som betyr at de mangler støtte for strålesporing og intelligent DLSS-oppskalering.

I stedet for fokus på nye grafikkteknologier er fokus for de nye GTX-kortene ytelse og FPS i dagens spill. Prisen skal også være mer attraktiv enn det rimeligste RTX-kortet, altså RTX 2060, som begynner på 3800 kroner.

De tekniske spesifikasjonene i tabellen nedenfor er estimater, men der ingenting er offisielt bekreftet regner man med at Turing-baserte GTX 1660 Ti vil yte på linje med et Pascal-basert GTX 1070.

Dersom det viser seg å stemme kan vi glede oss over betydelig høyere ytelse for mindre penger enn den tidligere generasjonen kostet.

Blir rimeligere enn RTX-serien

Det antas at GTX 1660 Ti vil koste omtrent 280 dollar, mens et mulig GTX 1660 kan legge seg på omtrent 250 dollar.

Ettersom ingen av de to ryktede grafikkortene er bekreftet av Nvidia ennå vet vi ikke noe om lanseringen, men med tanke på de stadig større lekkasjene og at Nvidia nå virker ferdig med lanseringen av RTX 20-serien, bør det nærme seg. WCCFTech, som dog ikke er den mest troverdige kilden, hevder å vite at to kort skal lanseres rundt 14 februar.

* Ikke bekreftede spesifikasjoner

Det spørs hvor lenge AMD har overtaket nå:
Danket endelig ut Nvidia med sitt nye RX 590 »

(Kilder: VideoCardz, WCCFTech)

Les også
Nvidia GTX 1660 og GTX 1650: Så gode er Nvidias billigkort
Les også
Nvidia slipper nytt og billig grafikkort
Les også
Nvidia GTX 1660 Ti (Gaming X): Strålesporing og DLSS er kastet på båten. Da skjer dette med spillytelsen
Les også
RTX 2060: Billig-RTX-grafikk: Vi tester hvilket kort som gir deg mest valuta for pengene
Les også
Det beste RTX 2070-kortet: RTX 2070 gir deg fremtidens grafikk, uten å tømme hele sparekontoen
Les også
Det beste RTX 2080 Ti-kortet: Oppdatert: Dropp Nvidias og velg dette kortet i stedet
Les også
Nvidias RTX-kort åpner en ny æra for 3D-grafikk
Les også
– Neste GTX-serie er langt unna
annonse