Tek.no

Nyhet

Skyvetelefonene er tilbake, men i et ganske uventet format

Mi Mix 3 har en bakside du må skyve manuelt for å få frem frontkameraene.

Xiaomi
25 Okt 2018 12:13

Xiaomi tok både verden og redaksjonen med storm da de lanserte sin Mi Mix tilbake i 2016, med nær sagt inteteksisterende rammer og et svært forunderlig frontkamera. De startet rett og slett trenden med «rammeløse» mobiler.

I fjor fulgte de opp med Mi Mix 2, men da i et langt vanskeligere marked ettersom de fleste andre mobilprodusentene hadde hoppet på trenden med tynne rammer.

I dag kunne imidlertid Xiaomi dra sløret av Mi Mix 3, som ifølge The Verge faktisk skal være helt rammeløs. Hvordan den greier det? Ved å bruke samme triks som nylig testede Oppo Find X; kameraene skyves opp fra baksiden.

Det betyr selvsagt også at du slipper helt unna skjermleppe, og faktisk har en «ekte» helskjermopplevelse.

Akkurat som tidligere Mix-modeller kommer også denne med keramisk bakside.

Manuell skyvemekanisme

Baksiden kan skyves opp for å vise frontkameraene.
Xiaomi

I motsetning til Oppo Find X er det imidlertid ingen motorer som skyver opp kameraene for deg. I stedet fungerer baksiden på telefonen rett og slett som fordums skyvetelefoner: du dytter den oppover med hånda. Xiaomi selv beskriver det hele som en mer gammeldags tilnærming til det hele, og mener at mekanismen også har potensiale til å rett og slett «...være tilfredsstillende å fikle med.»

For de av oss som har eid en Sony Walkman W715 eller tilsvarende tidligere vil nok denne påstanden gi gjenklang.

Hovedkameraet på 12 megapiksler og det tilhørende zoom-kameraet på baksiden er for øvrig alltid synlig, så det eneste som kommer til syne når baksiden skyves oppover er de to frontkameraene: ett på 24 megapiksler og ett dybdekamera på 2.

Det er for øvrig ingen avansert ansiktsgjenkjenning her, men derimot en god, gammeldags fingeravtrykksleser på baksiden. Skjønt, nå om dagen er det neppe lenge til fingerlesere integrert i skjermen blir den nye normen for toppmodeller.

Kraftplugg av dimensjoner

Xiaomi

Xiaomi Mi Mix er definitivt en toppmodell. Det reflekteres i såvel innmaten som de ytre delene, der det er utelukkende metall og glass som regjerer. Skjermen er på hele 6,4 tommer, og har en oppløsning på 2160 x 1080 piksler. Viktigere er klart at det er et AMOLED-panel, og følgelig vil ha perfekt sortnivå og langt bedre farger enn et tradisjonelt LCD-panel.

Mi Mix 3 kommer i tre ulike farger.
Xiaomi

Prosessoren er på sin side den kraftige Snapdragon 845-brikka, en velprøvd løsning i 2018. Mindre velprøvd – men garantert ikke negativt – er at de har pressa inn hele 10 GB minne her (!). Om en telefon i det hele tatt kan bruke så mye er uvisst, og for de fleste vil nok variantene med 6 eller 8 GB holde fint.

Hodelefoninngang og minnekortplass må du se langt etter her, men trådløs lading får du. Lagringskapasiteten fås i enten 128 eller 256 GB.

Hovedkameraet skal etter sigende også ha en ny nattmodus, som vil fungere på samme måte som i Huaweis telefoner. Med andre ord: håndholdt nattfotografering burde være innen rekkevidde. Xiaomi gikk selv så langt som til å vise sammenlignende fotografier mellom Mi Mix 3 og Huaweis telefoner for å vise hvor mye bedre deres modus var. En eventuell test vil avdekke om det stemmer.

En versjon som støtter 5G-nettverk vil være på plass i 2019, men frem til da vil 4G-modellen selges med en startpris på 4 000 kroner før toll og skatt er lagt til. Om og når den kommer hitover er uvisst.

Vi har allerede testet én helskjermtelefon:
Oppo Find X er lekker og nyskapende »

(Kilde: The Verge, GSMArena)

Les også
Meizu har laget en keramisk telefon helt uten åpninger
annonse

Les også