Tek.no

Nyhet

Oppdatert: – Nintendo avkrefter ny Switch

Anders Brattensborg Smedsrud, Tek.no

Oppdatert kl. 12:20: Etter en strøm av rykter den siste tiden har Nintendo rykket ut for å avkrefte at de planlegger å lansere nye Switch-modeller i nærmeste fremtid, og i alle fall under årets E3-messe. Uttalelsen, som stammer fra Nintento-sjef Shuntaro Furukawa, falt under en samtale med investorer i dag og er gjengitt hos Bloomberg.

Opprinnelig sak følger.

---

Ryktene om at Nintendo er i ferd med å lansere en eller flere nye Switch-konsoller for å avløse dagens ensomme, men svært populære modell, vil ingen ende ta.

Denne gangen er det Bloomberg som melder om at Nintendo planlegger en ny Switch i sommer, faktisk allerede i juni.

Blir mindre eller mister dockingen

Bloomberg har snakket med to kilder som angivelig står nær prosjektet og det hevdes at den nye Switch-konsollen skal være billigere enn dagens utgave og primært hjelpe Nintendo med å nå ut til flere spillere. Dette kan knyttes opp til at Nintendo straks håper å få tre inn på det lukrative kinesiske markedet, som er strengt regulert.

Ingen øvrige detaljer er kjent, men det spekuleres i om at Nintendo kan droppe dagens docking-løsning som lar deg koble konsollen til TV-en. Eventuelt at de vil lansere en versjon med mindre skjerm som er lettere å ha med seg ut. Sistnevnte rykte skulle i så fall gi vann på mølla for de som mener Switch også er etterfølgeren til Nintendos håndholdte 3DS-spillkonsoller.

Nintendo har en lang tradisjon med å gi ut rimeligere versjoner av sine konsoller noen år etter lansering, men dette har vi først og fremst sett i det håndholdte segmentet. Sist gang da Nintendo droppet 3D-funksjonaliteten til 3DS og lanserte den langt rimeligere 2DS, som heller ikke kunne klappes sammen.

Ingen kraftigere versjon på vei

Det er bare en måned siden Wall Street Journal var på banen med ryktene om at både en billigere og en dyrere Switch skulle være på vei. De nye opplysningene Bloomberg kommer med denne uken støtter delvis opp om dette, selv om de også tilbakeviser det siste ryktet. Ifølge deres kilder skal nemlig dagens Switch få en mindre oppgradering, uten å bli avløst av eller få selskap av en dyrere og kraftigere versjon.

Ved utgangen av 2018 hadde Nintendo solgt over 32 millioner Switch-konsoller siden lanseringen i mars 2017. Det gjør allerede konsollen over dobbelt så populær som forgjengeren, Wii U, men tallene når likevel ikke opp til de utallige håndholdte i 3DS-familien med sine nesten 75 millioner solgte eksemplarer.

Gode minner fra Super Nintendo?
Se alle disse spillene som kan komme til Switch »

(Kilde: Bloomberg)

Les også
Nå skal tydeligvis Nintendo Switch kunne bli din nye treningspartner
Les også
Sega har tatt over kontrollen av produksjonen – avslører lanseringsdato
Les også
Wall Street Journal: Nintendo slipper to nye Switch-modeller i år
Les også
Superspillene til denne kan være på vei til Nintendo Switch
Les også
Nintendo avviser ryktene om mini-N64
annonse

Les også