Nyhet

Med denne får du snart to 4K-skjermer på én kontakt

Spennende detaljer lekket om neste «Thunderbolt».

I et lekket datablad kommer det frem en del spennende detaljer rundt Intels kommende Thunderbolt-kontroller, som går under kodenavnet «Alpine Ridge», melder VR-Zone.

Båndbredden vil dobles, fra 20 til 40 gigabits i sekundet. Dette gjøres ved å ta i bruk PCIe 3.0, med enten fire eller to kanaler, alt etter type. Grensesnittet vil støtte DisplayPort, HDMI 2.0 og USB 3.0.

Det er to modeller som er planlagt, der det kun er den ene som støtter seriekobling og dermed mulighet for å tra opptil to 4K-skjermer på én kabel. Det er også denne som vil benytte fire PCIe-kanaler.

Innfører ny kontakt

Dagens Thunderbolt-kontakt vil også gjennomgå enkelte endringer med den nye kontrolleren. Den blir litt kortere enn dagens variant, og måler nå beskjedne tre millimeter i lengden. Dette er gode nyheter for kommende Ultrabooks. Det vil også komme overganger som gir støtte for eldre generasjoner med Thunderbolt.

Som vi har meldt tidligere, vil den nye kabalen også støtte mer strøm. Koblingen skal greie opp til 100 watt, og dermed er det store muligheter for å drive ulike eksterne RAID-løsninger via én eneste kabel. Skal vi tro databladet rett vil det også være lademuligheter via koblingen, da til bærebare datamaskiner og andre batteridrevne enheter.

Det er ingen grunn til å holde pusten mens du venter på den nye kontrolleren. Den vil nemlig ikke komme på markedet før Intels neste hovedgenerasjon med Core-prosessorer, Skylake, en gang i 2015. Før den tid vil blant annet Broadwell se dagens lys, og dette er igjen en krymping av dagens Haswell.

Thunderbolt støtter mye rart, sjekk alt du kan gjøre i vår guide »

(Kilde: VR-Zone)

Les også
Thunderbolt blir ny igjen
Les også
Se de optiske Thunderbolt-kablene i aksjon
Les også
Intel bekrefter ny og superrask Thunderbolt
annonse