Nyhet

Netatmos smarte røykvarsler har et batteri du aldri trenger å bytte

Ment å holde i hele produktets levetid.

Tek.no/Berlin: En røykvarsler en en slik dings du håper du aldri får bruk for. Samtidig er det livsviktig å ha en som fungerer, sånn i tilfelle.

Snart vil enda en ny modell komme på markedet, og denne gangen er det Netatmo sin tur å være i røyken. De har hintet om at de skulle lansere et slikt produkt ganske lenge nå, og endelig er det klart for markedet.

Hos oss er nok Netatmo per i dag mest kjent for sine værstasjoner og kameraer, men vi ser ikke bort fra at den kommende «Smart Smoke Alarm» også vil kunne finne veien til tak i de tusen hjem.

For etter å ha levd en stund med den kjekke Nest Protect, ser vi helt klart fordelen med å ha en varsler som både tester seg selv og kan sjekkes med en app.

Spesielt batteri

Likevel er det nok batterilevetiden på Netatmos røykvarsler som er det spesielle. Dette er oppgitt å vare i hele ti år, som da også er enhetens totale levetid.

Nå er det riktignok en del som beholder sine varslere i langt mer enn ti år, men flere forstårsegpåere anbefaler å bytte ut disse når de har gjort tjeneste såpass lenge.

Med tanke på den rivende teknologiske utviklingen, vil kanskje til og med ti år være i drøyeste laget for de av oss som liker smarte duppeditter.

Netatmo Smart Smoke Alarm er utstyrt med et spesialbatteri av typen du ikke finner i butikkene, så det er uansett ikke noe du uten videre kan bytte selv. Skulle det være noe problemer på den fronten, vil Netatmo snarere gi deg en ny enhet.

Wi-Fi og app

Alt blir litt bedre med en tilhørende app.

Av trådløse teknologier har røykvarsleren innebygd Bluetooth og Wi-Fi, som betyr at den vil koble seg til hjemmenettverket ditt. Med en egen app vil du da kunne sjekke status og om nødvendig teste den.

Appen vil også varsle deg direkte dersom alarmen går, men med en lydstyrke på 85 desibel bør du høre dette hvis du er i nærheten.

Du vil også kunne slå av alarmlyden via appen dersom du er hjemme.

For deg som liker smarthjemsfunksjonalitet må det også legges til at både Apple HomeKit og IFTTT (If This, Then That) er støttet.

Netatmos mål er at produktene etter hvert også skal kunne brukes i alle system som bruker en av de mer kjente taleassistentene.

For alle dere med Netatmo værstasjon kan vi nevne at HomeKit-støtte for disse også vil komme etter hvert, men du må nok vente først til neste år.

Røyk, ikke CO

Ikke noe spennende å se på undersiden heller.

Rent teknisk må det også legges til at dette er en ren røykvarsler med optisk sensor. Det er ingen kombinert modell som Nest Protect der det også kan varsles om karbonmonoksid. Det er en viss logikk i dette, ettersom sistnevnte gass synker mens varm røyk stiger.

En annen forskjell fra Nest-modellen er at dersom du skulle utstyre kåken med flere Netatmo-varslere, vil kun den som oppdager røyk gi lyd fra seg. Ergo får du ikke noen «seriekoblet» varsling.

Vi setter et lite spørsmålstegn ved akkurat dette, spesielt med tanke på at det som trengs av teknologi allerede er innebygd. Faktisk bør det være mulig å sette opp noe slikt selv med IFTTT eller HomeKit. Så dersom Netatmo baker inn dette inn i en senere programvareoppdatering blir vi ikke overrasket.

Netatmo Smart Smoke Alarm kan allerede forhåndsbestilles, men vil ikke sendes ut før i begynnelsen av oktober måned. Prisen skal ligge på rundt tusenlappen – kanskje litt under.

Les også
Netatmo Smart Røykvarsler: Denne smarte røykvarsleren har det meste vi ønsker, men holdes tilbake av én ting
Les også
Cavius Wireless Alarm Family / Hub: En smart røykvarsler til en hyggelig pris? Her er det mye å like
Les også
Netatmo Smart Indoor Air Quality Monitor: Netatmos smarte luftkvalitetsmåler gir deg fin oversikt over inneklimaet
Les også
Netatmo smart værstasjon og Oregon Scientific WMR86N: Med disse får du full oversikt over været
Les også
Netatmo legger til Google Home-støtte
Les også
Google Assistant har kommet til Norge
Les også
Nest Protect: To år senere: Så godt funker den smarte Nest-røykvarsleren
Les også
Netatmo Welcome: Vi satte opp overvåkingskamera hjemme, og så alt som skjedde
annonse