Microsoft kutter sin kraftigste konsoll

Nå er det bare Xbox One S med platespiller igjen av Microsofts gamle spillmaskiner.

Xbox One X og lillebror Xbox One S All Digital Edition kuttes nå fra Microsofts utvalg av spillkonsoller.

Vi står midt i en overgang mellom nytt og gammelt på konsollfronten. Sonys PlayStation 5 har fått mye oppmerksomhet, og Microsofts nye Xbox Series X er også på vei i løpet av året.

Men frem til de nye konsollene er etablerte skal oppmerksomheten gradvis vris bort fra de gamle konsollene, og i år begynner det med at Xbox-konsollene på markedet som bare kan laste ned spill fra nettet tas ut av produksjon.

– Når vi går inn mot fremtiden med Xbox Series X gjør vi det som faller seg naturlig og stopper produksjonen av Xbox One X og One S All Digital Edition, forklarer Microsoft i en uttalelse til The Verge, som omtalte saken.

Xbox One S vil fortsatt produseres, sier Microsoft.

Les også
Microsoft: Xbox Series X blir den mest kompatible konsollen noensinne

Kutter ett år gammel konsoll

Xbox One-serien ble lansert i slutten av 2013, og har eksistert i snart sju år. Men One S Digital Edition er bare ett år gammel, og kom i fjor. One X er den kraftigste i Xbox One-serien, og er oppgradert sammenlinet med den vanlige for å greie 4K-kvalitet i en rekke spill, i tillegg til at byr ellers på ytelsesforbedringer i en rekke andre. Alle Xbox One-konsollene er strengt tatt kompatible med de samme spillene, selv om altså bildekvalitet og hastigheter på innlasting og slike ting kan variere mellom dem.

Hvis du vil ha tak i den kraftigste modellen kan det fortsatt være mulig å kjøpe den, ettersom butikker og distributører fortsatt kan ha den på lager. Men Microsoft slutter altså å produsere sin foreløpig eneste 4K-klare spillkonsoll.

Les også
Her er PlayStation 5

Nye konsoller mot slutten av 2020

Foreløpig har ikke Sony varslet noen endringer i sin produksjon av PlayStation 4-konsoller. Både PlayStation 5 og Xbox Series X er ventet i løpet av året, og begge er solide oppgraderinger sammenliknet med sine forgjengere.

Microsofts Xbox Series X skal ifølge Microsoft kunne spille titler fra nesten 20 år tilbake i tid, altså fra den første Xbox-modellen som kom i 2002. Spillene vil oppskaleres til raskere bildeflyt og HDR-visning når de spilles på den kommende konsollen, og også lastehastigheter for de eldre titlene skal gå ekstremt raskt siden de kjører på kjappere maskinvare.

Begge konsollseriene kjører maskinvare fra AMD, leveres med 16 gigabyte RAM og kommer med oppunder en terabyte SSD-lagring for spill. Xbox skal i tillegg kunne utvides med et eget lagringskort - i praksis en proprietær SSD-løsning - som gir deg en ekstra terabyte lagring.

Nøyaktige datoer for slipp er ikke klare ennå, men begge leire oppgir årets fjerde kvartal som forventet slipptid.

Les også
Playstation 5 vs. nye Xbox
annonse