Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

Lanseringsras fra Samsung

Slipper to telefoner, to nettbrett, øreplugger og ei klokke.

En hel haug nye Samsung-produkter ble lansert

Samsung slapp ikke bare to nye Galaxy Note 20-modeller på sinUnpacked-lansering, men også en helt haug av andre produkter:

  • Galaxy Note 20 Ultra
  • Galaxy Note 20
  • Galaxy Tab S7+ - nettbrett med 12,4-tommers 120-hertz AMOLED-skjerm, penn inkludert
  • Galaxy Tab S7 - nettbrett med 11 tommers 120-hertz LCD-skjerm, penn inkludert
  • Galaxy Buds Live - helt trådløse øreplugger, uten gummipropp - fyller opp ytterøret, har aktiv støydemping
  • Galaxy Watch 3 - en oppdatert og mer kompakt utgave av Samsungs smartklokke, der den fysiske menyringen rundt klokka er tilbake
  • Galaxy Z Fold 2 - ny generasjon brettetelefon, ble vist frem som en smakebit før større enkeltlansering
Den nye Galaxy Tab 7-serien får 120 hertz skjermer i begge, men kun den heftigste får AMOLED-skjerm.

Raske nettbrett med 5G

Galaxy Tab S7 er et nettbrett i to nye størrelser. Som for resten av Samsungs utvalg har de rotet litt og gjort serien litt mer komplisert enn kanskje ønskelig; du får to svært ulike skjermer i brettene. Tab S7+-modellen får AMOLED-skjerm, slik Tab S-serien har vært kjent for, mens den vanlige Tab S7-en har LCD-skjerm. Begge brettene har imidlertid 120 hertz-skjermer, og det betyr også rask oppdatering fra skjermpennen som skal ha svært lav responstid. Pennen følger forøvrig med i pakka.

Begge nettbrettene får forøvrig støtte for mobilnett, og de får Snapdragon 865-prosessoren som Samsung bruker i sine amerikanske modeller av Galaxy S og Galaxy Note.

De to modellene vil koste fra 9.000 kroner for enkleste modell og 11.500 for Plus-modellen. Med 4G øker prisen med en tusenlapp for den minste, mens du må ut med hele 2500 kroner ekstra for den største hvis du vil ha 5G.

Samsung Galaxy Tab S7+
Nye Galaxy Buds Live har en svært uvanlig utforming, og ingen deler av proppen går inn mot øregangen din. I stedet ligger alt sammen inni ytterøret.

Ny type ørepropper

Galaxy Buds Live er Samsungs første øreplugger med aktiv støydemping. Men de er også antakeligvis noen av de første i sitt slag. For i motsetning til vanlige gummiplugger går ikke disse inn i øregangen. Samtidig er det heller ikke snakk om AirPods-kloner nummer veldig mange i rekken - for disse holder seg likevel på innsiden av øret. De fyller ytterøret, og skal etter sigende sitte svært godt. Vi har ikke fått prøvd dem ennå, men formen er i hvert fall annerledes, og det hevdes og at proppene skal være gode å ha i øret hvis du ligger med hodet mot en pute - i så fall blant de første øreproppene som tillater det uten at man trykker dem langt inn i øregangen.

Prisen her er ved første øyekast ganske god, og legger seg på knappe 2.000 kroner. Om det faktisk er en god pris avhenger selvfølgelig av prestandaen og hvordan proppene er i vanlig, daglig bruk.

Buds Live kommer i tre ulike farger.

Klokke og brettemobil

Galaxy Watch 3 er den nyeste smartklokka fra Samsung, og fremstår litt som en slags blanding av Galaxy Watch 2 og Galaxy Watch Active 2. Her er nemlig den fysiske menyringen fra Galaxy Watch 2 tilbake, en ting som mange savnet på den noe mer strømlinjeformede Active-varianten.

Klokken blir tilgjengelig i en rekke forskjellige modeller, inkludert toppmodellen som skal være laget i titan. Titan har så langt vært et svært uvanlig materiale for smartklokker - vi kommer på stående fot ikke på noen andre modeller som har vært laget i dette materialet. Apple Watch har eksistert i rent gull (!) og i keramikk så langt, men ikke i titan. Ellers kjenner vi titan best fra relativt kostbare tradisjonelle armbåndsur, og fordelene er lav vekt og relativt høy slitestyrke sammenliknet med for eksempel aluminium.

Ny brettemobil?

Til slutt halv-lanserte selskapet også Galaxy Z Fold 2. Det er oppfølgeren til fjorårets Galaxy Fold, og det kan se ut til at Z-en fra brettemobilen Galaxy Z Flip er i ferd med å bli et slags varemerke for brettbare telefoner fra Samsung.

I motsetning til første generasjon får denne modellen heldekkende skjerm på forsiden, slik at den er langt enklere å bruke mens den er lukket. Vi fikk ikke alle detaljene om mobilen i dag, men det er ventet en mer fullstendig lansering etter hvert. I skrivende stund - rett før lanseringen - har vi ikke fått noen detaljer om akkurat hvilken dato Fold-slippet vil havne på.

Samsung sier i sin pressemelding at de har brukt lærdom fra brukererfaringer med Galaxy Fold til å utvikle Galaxy Z Fold 2. Dermed er formodentlig hengslene på skjermen ekstra godt sikret sammenliknet med fjorårets modell, som ble svært forsinket på grunn av problemer med partikler som kom seg inn i mobilen og under skjermen. En noe forbedret modell ble sluppet etter hvert, og fungerte bra, men uten de store fysiske forandringene fra de første testmobilene som ikke fungerte.

Samsung Galaxy Watch 3
Galaxy Watch 3 kommer i en rekke varianter, inkludert en utgave i titan.

Tilbehørstilbud med Note 20

Hvis du bestiller Galaxy Note 20 kan du velge å betale en hundrings ekstra for å få med det Samsung kaller en gaming-pakke eller en lydpakke. Gamingpakken er en håndkontroller, trådløs lader og abonnement på Microsofts spillstrømmetjeneste, mens lydpakken ganske enkelt er en Galaxy Buds Live-eske for Note 20 Ultra, mens Note 20 må klare seg med de fortsatt helt kurante Galaxy Buds+ fra tidligere i år. På spørsmål om hvorfor de tar seg ekstra betalt oppå dyre mobilpriser for produktene, er svaret at tidligere inkluderte produkter har støvet ned og blitt e-avfall hos enkelte.

Ved å ta seg bittelitt ekstra betalt for disse produktene, sikrer Samsung at bare de som trenger dem bestiller dem. Selv om jeg er ganske sikker på at de neppe har noe i mot å spare kostprisen på ellers ganske dyre produkter der kjøpere velger å ikke bestille tilbehør til lavpris.

Men tilbehøret her er av det dyre og ålreite slaget. Hvis jeg var deg, og trengte en Note 20 (Ultra) hadde jeg bestilt den med alt - og eventuelt solgt eller gitt øreproppene til noen som trengte dem.

Samtlige av de nye Samsung-produktene har salgsstart fra 21. august. For Note 20-serien blir det en forhåndssalgsperiode på to uker, før leveringene begynner i begynnelsen av september.

Rettelse 11. august: Ved publisering skrev vi at Samsungs smartklokke og ørepropper ville lanseres før de andre produktene, 6. august. Dette skrev vi basert på informasjon vi fikk fra Samsung Norge. I ettertid har de endret datoen til 21. august, sammen med resten av de nye produktene.

annonse