Til hovedinnhold

Vil ha PalmOS i telefonen

De siste månedene har vi sett hvordan Symbian og Microsoft har kvesset knivene for kamp, med nye versjoner og oppgraderinger av sine respektive operativsystemer for smarttelefoner. Nå ser det ut som om også PalmSource har rettet blikket mot det lukrative markedet, i det selskapet i dag kunne røpe at de planlegger en ny versjon av PalmOS 5.

Den nye versjonen av PalmOS 5 vil være spesielt utviklet for bruk i mobiltelefoner og håndholdte datamaskiner med integrert telefoni, og skal etter planen utvikles parallelt med dagens versjon av PalmOS for håndholdte.

PalmOS brukes allerede i flere av smarttelefonene på markedet i dag, inkludert Samsungs SPH-i500 og Handspring Treo 600, men her er det produsentene selv som har stått for de nødvendige modifikasjonene av operativsystemet. Dette utviklingsarbeidet krever selvsagt både tid og penger.

PalmSource ønsker å tilby et standardisert sett med telefoni-funksjoner i operativsystemet, slik at produsentene både kan enes om en felles standard og kutte på kostnadene. Målsetningen er å få presset prisen på PalmOS-baserte mobiltelefoner ned, og selskapet har forhåpninger om at man etterhvert skal kunne produsere PalmOS-baserte telefoner til under 1500 kroner.

Blant funksjonaliteten som skal legges til i det nye operativsystemet er støtte for alternative input-metoder, bruk med én hånd, rotering av skjermen i portrett og landskaps-modus, nettverksbruk og utvidete muligheter for bruk av eksternt minne.

PalmOS 5 for smarttelefoner ventes å slippes på markedet tidlig neste år, og vil dermed ankomme kort tid etter lanseringen av PalmOS 6 den 29. desember.

Mer om
annonse