Nyhet

Billigflom fra Moto

Motorola har tidligere sagt at de skal bli flinkere til å lage telefoner som ikke koster skjorta. Den amerikanske produsenten viser nå klart at de mener alvor, ved å lansere en rekke budsjettmodeller.

Motorola C168 - Allroundtelefon med radio
C168 har fått de aller mest grunnleggende funksjonene som kalender, kalkulator, stoppeklokke og alarm, noe som faktisk er mer enn nok for mange mobilbrukere.

Skjermen er en STN-skjerm med en oppløsning på 128 x 128 punkter og en fargedybde på 65536 farger. Man vil dermed fint kunne se bilder som man for eksempel mottar via MMS, selv om kvaliteten ikke blir den beste med så lav oppløsning som dette.

Batterilevetiden er imidlertid på toppnivå. På et fulladet batteri leverer telefonen en taletid på hele 7,5 timer. Standbytiden er på 350 timer.

Noen stor sak er telefonen ikke. Med dimensjoner på 104 x 46 x 14 mm vil C168 gli rett ned i de fleste lommer. Vekten på 77 gram er heller ikke noe å gråte over.

Telefonen har fått innebygd FM-radio, slik at man verken trenger kjede seg på joggeturer eller bussreiser - så lenge det ikke dukker opp tunneler.

Telefonboken har plass til hele 600 kontakter. Meldingsminnet er stort nok til å lagre 250 tekstmeldinger.

Telefonen har ikke fått EDGE, så noe surfing i bredbåndshastighet blir det ikke. Til gjengjeld finner man GPRS klasse 8, som gir en nedlastningshastighet på mellom 32 og 40 kbps. Dette er omtrent to tredjedeler så raskt som en vanlig ISDN-linje.

C257 - TFT-skjerm og solid taletid
C257 er en litt mer avansert telefon, og kan skilte med en TFT-skjerm med en fargedybde på 65536 farger og en oppløsning på 128 x 160 punkter, noe som burde holde til å vise bilder i helt grei kvalitet.

Også denne telefonen har en taletid på 7,5 timer, noe som er godt over gjennomsnittet for dagens telefoner. Standbytiden på 250 timer ligger imidlertid litt lavere enn hos C168, noe som hovedsaklig skyldes TFT-skjermen, som krever mye mer strøm enn STN-skjermer.

Med dimensjoner på 110 x 50 x 15 mm og en vekt på 91 har denne telefonen en helt gjennomsnittlig størrelse.

Det er mulig å ha konferansesamtaler med denne telefonen, ettersom man finner høyttalerfunksjon. Dette kan også være praktisk dersom man befinner seg i bil, og ikke har vanlig håndfri.

Heller ikke denne telefonen kan skilte med EDGE, og har i likhet med C168 fått GPRS klasse 8.

C261 - Billigtelefon med kamera
Neste telefon på listen er C261, som er den mest avanserte i Motorolas budsjettserie. Denne telefonen kan blant annet skilte med en solid TFT-skjerm med en oppløsning på 176 x 220 punkter og en fargedybde på 65536 farger. Dette holder til å vise bilder i bra kvalitet.

Telefonen har også fått VGA kamera, som kanta bilder i en oppløsning på 640 x 480 punkter. Kameraet har imidlertid ikke støtte for å filme videosnutter.

C261 er med dimensjoner på 89 x 49 x 15,5 mm ikke noen gigant, men vekten på 112 gram er over gjennomsnittet for en telefon med denne formfaktoren.Også denne telefonen har solid batterilevetid,og greier til tross for den kraftige skjermen å levere hele 7,5 timers taletid og 250 timers standbytid.

For å koble opp mot nett bruker man også her GPRS klasse 8. Vil man snakke med venner via nettet kan man bruke Vireless Village, som er et program som lar deg sende direktemeldinger over GPRS. Programmet kan sammenlignes med MSN.

I likhet med C257 kan man ha konferansesamtaler ved å bruke den integrerte høyttalerfunksjonen.

Alle tre telefonene er ventet på markedet før jul.

(Kilder: Motorola, CNET Asia, Gear Live)

Les også
Pen og billig
Les også
Ikke for den kresne
Les også
Her er oktober-modellene
Les også
Motorsport og dollars
Les også
XCute DV1 ut i salg
annonse