Tek.no

Nyhet

Førsteinntrykk: Samsung B2700

Telefonens ytre er av uretan, som også brukes for å lage skateboardhjul. (Alle foto: Einar Eriksen)
Einar Eriksen
17 Nov 2008 09:14
Medfølgende karabinkrok og innebygget lommelykt på toppen tyder på at dette ikke er en helt vanlig mobiltelefon.

Nå har vi fått inn Samsungs nye støt- og fuktsikre mobiltelefon i Amobil-redaksjonen. Vi er i full gang med å teste telefonen, men allerede nå kan du lese vårt førsteinntrykk og se de første bildene. 

B2700 er beregnet på de som trenger en ekstra solid mobiltelefon, enten du går mye i fjellet, har en jobb som utsetter mobilen for litt juling eller bare er klønete. For å innfri kravene til disse brukergruppene, tåler B2700 vannsprut, støt og støv. 

Telefonen skal være ekstremt slitesterk, og dekslene er derfor laget i uretan. Det er det samme materialet som skateboardhjul lages av, for å tåle flere kilometer med rulling på asfalten. Vi lover å undersøke hvor mye som skal til for å plante noen riper i B2700 i den fulle testen.

Hva gjelder vann bør du fint kunne snakke i mobilen mens det regner ute, og du trenger ikke være redd for å få litt sjøsprut på den, ifølge produsenten. Telefonen er imidlertid bare oppgitt til å tåle vannsprut, og ikke å bli nedsenket i vann. 

Høydemåler og kompass

B2700 har noen innebygde funksjoner mange kan sette pris på. For eksempel har den et kompass, noe som kan være greit å ha når du navigerer i skog og mark. Dette ser ut til å fungere greit, selv om vi ikke ville stolt fullt og helt på et mobilkompass etter dårlige erfaringer med kompasset i Nokia 5140 som til tider viste helt gale retninger. Telefonen har også høydemåler.

I tillegg har den en innebygget lommelykt som er langt kraftigere enn vanlige fotolys. Dette er kraftig nok til å lyse opp teltet rimelig greit innvendig eller lyse opp kartet når mørket har falt på.

En skritteller er også på plass, som kan være greit å ha når du prøver å holde formen. Denne anslår også hvor mange kalorier du har forbrent. 

I pakken følger det i tillegg med en karabinkrok (av plastikk), slik at du enkelt kan feste telefonen på utsiden av klærne.

Kamera har telefonen også, slik at du kan ta bilde av elgen du felte eller andre ting når du ikke har kameraet ditt med deg på tur. Kameralinsen er imidlertid rimelig liten, så vi forventer ikke at bildene blir helt topp i forhold til hva du kan få til med dedikerte kameramobiler.

Innpakningen er sportslig designet.

Greie taster

Vår erfaring tilsier at de som vil ha en litt røffere telefon ofte også er ute etter store og gode taster. B2700 har et velplassert tastesett, og tastene er i tillegg tydelig markerte med store, hvite tall og bokstaver.

Tastene er imidlertid litt harde dersom du ikke treffer midt på hver tast, og for ihuga SMS-tastere blir kanskje tommelen sliten etter litt for få tekstmeldinger. 

Å lage denne telefonen solid nok har satt sitt preg på størrelse. B2700 er nemlig omtrent like stor som profftelefonen Sony Ericsson Xperia X1, som rommer et fullt tastatur og alle funksjoner du kan ønske deg. 

Uretan-overflaten på telefonen skaper ganske mye friksjon når du drar telefonen opp av bukselommen, men gir samtidig et godt grep.

Det meste du trenger følger med i pakken, men vi savner et minnekort.

Enkel telefon

Foruten disse finessene, er B2700 en enkel telefon og ikke noe for teknologifantasten. Skjermen er bare 1,9 tommer stor og oppløsningen er på 176 x 220 piksler. Dette var vanlig for noen år siden, men gjør skjermen i B2700 til blant de svakere på markedet i dag. 

Telefonen har heller ikke GPS, noe som kunne vært greit for å finne posisjonen din både på sjøen og til fjells, så vel som å navigere i bymiljø. 

B2700 er likevel utstyrt med 3G, slik at du oppnår greie surfehastigheter mens du er på farten og i tillegg kan føre videosamtaler. Batteriet har en kapasitet på 1300 mAh. Batterilevetiden er oppgitt til 5 timer taletid og 14,6 døgn hviletid i 3G-nettet.

B2700 hadde en forventet pris på 2100 kroner da den ble lansert, men nettbutikkene har foreløpig satt prisen på mellom 1600 og 2000 kroner, og fra 700 kroner med abonnement.

Vi vil komme med en test av B2700 så snart som mulig, der vi også tester hva mobilen egentlig tåler av regn og andre ting som mobiler flest ikke setter pris på å bli utsatt for. 

Les også
Førsteinntrykk: Samsung Innov8
Les også
Mobilen som tåler en smell er i salg
Les også
Ny støtsikker fra Samsung
Les også
Ny mobil ler av naturkreftene
Les også
Samsung M110: Telefonen som tåler juling
Les også
Hodesettet for ekte drittvær
annonse

Les også