Til hovedinnhold

Lanserer Photoshop til mobilen

Adobe

Adobe, selskapet bak et av verdens mest avanserte bildebehandlingsprogrammer, har nå lansert Photoshop for mobiltelefonen. Programmet kalt Adobe Photoshop.com Mobile slekter riktignok ikke på de avanserte redigeringsmulighetene Photoshop for PC gir, men lar deg istedet koble telefonen opp mot din bildeserver, laste opp, se gjennom og dele bilder derifra.

5 GB gratis

Photoshop.com er en videreføring av Photoshop Express, som er Adobe sin nåværende bildelagringsbase på nettet. Når Photoshop.com lanseres i september skal det gi gratis lagring på opptil 5 GB. Men brukere kan for en ekstra avgift på 50 dollar året få 20 GB totalt. Denne tjenesten er foreløpig kun tilgjengelig i USA.

Tanken bak Photoshop.com Mobile er at brukere skal kunne frigjøre plass på telefonen så snart de tar bilder, ved å laste de opp på en server hvor bildene ligger trygt. Så snart du ønsker å se gjennom bildene, kan du bla gjennom dem på albumvis og invitere venner til å se på bildene. Foreløpig har Adobe ingen planer om å tilby redigering på telefonen, men en vet jo aldri hva som kan komme i fremtiden.

USA først?

Photoshop.com vil kun være tilgjengelig til et knippe telefoner ved lansering i september. Disse er Motorola Q9, Samsung Blackjack 1 og 2, og flere telefoner i Palms Treo-serie. Ettersom dette er telefoner som hovedsaklig selges på det amerikanske markedet kan det hende at vi ikke får brukt tjenesten fullt ut her til lands med det første.

Det er også verdt å merke se at det foreløpig kun er Windows Mobile-telefoner som støtter Adobe Photoshop.com Mobile.

(Kilder: Adobe, PC World)

annonse