Tek.no

Nyhet

Tarantino tauer inn flere bastarder

Diana Kruger vil bli å se i Tarantinos kommede film.
3 Sept 2008 08:44

Quentin Tarantino har allerede sikret seg Mike Myers, Samm Levine, Brad Pitt, "Hostel"-regissøren Eli Roth og trolig Michael Madsen til å avlevere replikkene i hans kommende film. Nå er ytterligere tre navn bekreftet, ifølge Variety.

Europeiske innslag

De tre nye skuespillerne er Diane Kruger, Christoph Waltz og Paul Rust. Tyskfødte Kruger er blant annet kjent fra filmer som "Troy" og begge "National Treasure"-filmene. Østerriske Waltz er en TV-skuespiller med lang fartstid i yrket, men er hittil et relativt ukjent navn i filmverdenen.

Yngstemann er 28-åringen Rust fra USA. Han er ganske fersk i bransjen med bare en knapp håndfull verk på merittlisten på langt, hvorav den seneste er komedien "I Love You, Beth Cooper" som ennå ikke har hatt premiere.

Årelangt prosjekt

Så gjenstår det å se om "Inglorious Bastards" vil få noe videre fart på karrieren til de tre, slik vi husker "Pulp Fiction" gjorde for John Travolta for noen år siden.

For Tarantino sin del er det i hvert fall å håpe at filmen blir godt mottatt, for manuset begynte han på allerede for mange år siden. Han kom i mål først i juni i år, og uttrykte i den forbindelse stor glede over at arbeidet omsider var ferdig.

- Dere snakker nå med en veldig glad mann, sa Tarantino til BBC tidligere i sommer. Han ga uttrykk for at han ville starte innspillingen så fort som mulig.

Selvmordsoppdrag

Handlingen i "Inglorious Bastards" er lagt til 2.verdenskrig. Historien går ut på at en gruppe amerikanske soldater som er dømt for diverse krigsforbrytelser blir beordret ut på et særdeles risikabelt oppdrag for å ta livet av høytstående Nazi-offiserer bak fiendes linjer.

Filmen er tidligere blitt beskrevet som en nyinnspilling av klassikeren "The Dirty Dozen" fra 1967, men Tarantino selv insisterer på at filmen kun er en inspirasjonskilde, og intet mer.

- Den ligner ikke på "The Dirty Dozen" i det hele tatt, sa Tarantino til BBC. Han forsikret også om at filmen vil bli en moderne "in your face"-film, og ikke først og fremst en historisk, episk film.

"Inglorious Bastards" vil sannsynligvis få premiere i juni 2009 i USA, men noe norsk dato er ennå ikke bekreftet.

annonse

Les også