Tek.no

Nyhet

ATI MOBILITY Radeon 9600 Pro i Dell Inspiron 8600

6 Des 2003 08:30

Giganten Dell anbefaler nå alle sine kunder til å velge ATIs MOBILITY Radeon 9600 Pro brikke dersom de har tenkt til å kjøpe en bærbar PC til spilling. Anbefalingen retter seg i første om gang til selskapets Inspiron 8600 modell som vi testet tidligere i sommer. Ytelsestester som Dell selv og andre nettsteder har utført viser at grafikkbrikken fra ATI knuser NVIDIAs grafikkbrikke i nesten samtlige spill.

Det er verdt å merke seg at det gjelder Pro versjonen av grafikkbrikken fra ATI. Versjonen uten Pro i tittelen viser seg å være tregere enn NVIDIAs GeForceFX Go5650 brikke. Men det spørs hvorvidt denne oppgraderingen fra Dell kommer noe for sent. I forrige måned kunne vi fortelle om at NVIDIA hadde lansert en enda kraftigere grafikkbrikke for bærbare som går under navnet GeForce FX Go5700.

Dell har blitt sett på som en stor støttespiller for NVIDIA i kampen mot ATI på det bærbare PC markedet, med gårsdagens annonsering fra Dell, så må det sies at dette ser ikke bra ut for NVIDIA som også sliter med ytelsen på produktene sine på det stasjonære markedet.

Vi har en bærbar PC med ATIs MOBILITY Radeon 9600 Pro på testbenken og en oppsummerende test av bærbare med hvasse grafikkbrikker ligger ikke langt frem i tid.

For de som allerede eier en Dell Inspiron 8600 så skal det være mulig å oppgradere grafikkbrikken til ATIs MOBILITY Radeon 9600 Pro via Dells tilbehørsprogram. Vi vet ikke om Dell Norge tilbyr de samme tjeneste som Dell USA, men det kan være en fordel å ringe å høre med Dell.

Les også
NVIDIA gjør klar GeForce FX Go5700
Les også
Test av NVIDIA GeForce FX Go5650
Les også
Test av Dell Inspiron 8600
Les også
ATI lanserer MOBILITY Radeon 9200, 9600 (PRO)
annonse