Til hovedinnhold

Apple saksøkes for søksmål

Luxpro Super Tangent og Apples iPod Shuffle (Foto: Make)

Det gjelder å saksøke andre selskaper med omhu, ellers kan det fort slå tilbake på ditt eget selskap. Det kan Apple i disse dager skrive under på.

Selskapet befinner seg nå nemlig i en noe absurd situasjon. De kan nemlig bli nødt til å punge ut hundre millioner kroner fordi et annet selskap har kopiert designet til en av Apples produkter.

Det hele begynte da Luxpro lanserte sin mediespiller Super Shuffle. Denne syntes Apple liknet litt i overkant på deres egen iPod Shuffle, både i navn og utseende. Derfor trakk Apple Luxpro for retten, og krevde at selskapet sluttet å selge Super Shuffle. Og Apple vant.

Tapte i høyesterett
Men selv om Luxpro endret spillerens navn til Super Tangent, ga de seg ikke. Produsenten anket dommen, og vant. Det likte Apple dårlig, og nå var det amerikanernes tur til å anke. Saken havnet dermed i Taiwans høyesterett, hvor Apple led et knusende nederlag.

Denne striden varte 18 måneder. I det tidsrommet ble Luxpro tvunget til å stanse salget av Super Tangent. Og nå vil selskapet ha tilbake alle pengene de mener Apple har tatt fra de ved å hindre salg av spilleren.

Derfor har de nå saksøkt Apple for 100 millioner kroner, skriver IDG.se. Luxpros sjef, Wu Fu-Ching, står på barrikadene og forsvarer sin rett til å saksøke Apple.

- Vi kan ikke bare la et multinasjonalt selskap dra fordel av sin markedskraft for å undertrykke Taiwans industri som det vil, skal han ha uttalt i sammenheng med søskmålet.

Om Apple blir nødt til å åpne pengesekken, gjenstår å se.

(Kilder: IDG.se, Gizmodo, Make)

annonse