Nyhet

GPS-mottaker med noe attåt

Har du en PDA eller smarttelefon med en SD-inngang til overs? Da kan det være verdt å ta en titt på denne dingsen fra Spectec.

Dingsen har fått navnet SDIO GPS receiver, og er først og fremst en GPS-mottaker. Den settes inn i SD-porten i den mobilen eller PDA-en som måtte ha støtte for det, i stedet for å koble seg til enheten med blåtann. Dernest er det bare å navigere i vei; i bilen, i båten eller til fots.

Men det er ikke det mest interessante. Den store nyheten er at GPS-mottakeren har rom for et minnekort i tillegg. Det betyr at du kan bruke SD-porten til GPS-mottaker samtidig som du kan ha opp til 2 GB ekstra minne i form av et MicroSD-kort.

Det er med andre ord en GPS-mottaker som ikke opptar minnekortplassen din helt. Samtidig er den liten, og bør ikke skjemme mobilen din helt ut.

Etter spesifikasjonene å regne, ligger også alt til rette for nøyaktighet. Den kan nemlig håndtere 20 kanaler samtidig, altså motta signaler fra 20 satelitter på én gang.

Ifølge Engadget blir denne enheten snart tilgjengelig overalt, noe som altså bør inkludere Norge. Prisen er så langt ukjent.

(Kilder: Engadget Mobile)

Les også
Få 10 000 sanger på mobilen
Les også
TIPS: Tenk økonomisk, kjøp mobiltilbehør til jul
Les også
Knuser dagens kapasiteter
Les også
GPS for jakt, tur og fiske
annonse