Glemmer igjen seks mobiler hver dag

Vi blir stadig dårligere til å passe på mobiltelefonene våre når vi er på reise, viser ferske tall fra sikkerhetsselskapet Adecco.

Adeccos tall viser at det ble registrert hele 514 forlatte mobiltelefoner på Gardermoen i løpet av årets tre første måneder, skriver Dagens IT.

Dette tallet tilsvarer omtrent seks mobiltelefoner hver eneste dag i uken, og er i følge Monica Grefsrud i Adecco Security en betydelig økning sammenliknet med i fjor.

- Skyldes nye rutiner
Hun mener at økningen skyldes de nye sikkerhetsrutinene på flyplassen, som gjør at en rekke gjenstander må taes ut av bagasjen i sikkerhetskontrollen.

I tillegg til mobiltelefoner, ble det forlatt 268 gjenstander i gruppen for datautstyr. Grefsrud anslår at rundt femti bærbare PC-er blir gjenglemt av sine eiere på flyplassen hver måned.

Gidder ikke hente
Svært få av de som glemmer igjen mobilene sine på flyplassen gidder å dra tilbake for å hente de, viser tall fra sikkerhetsselskapet Pointsec fra september i fjor.

Bare ti prosent av alle mobiler som glemmes igjen blir hentet og gjenforent med sine eiere.

Når det gjelder bærbare PC-er er vi derimot veldig ivrige på å få de tilbake i trygge hender. Hele 95 prosent av alle PC-er blir nemlig hentet igjen.

Alt som ikke hentes blir fraktet til hittegodskontoret på flyplassen, og senere lagt ut på nettstedet www.missingx.com.

(Kilder: Dagens IT)

Les også
Seks fantastiske mobilmyter
Les også
Vi gidder ikke hente mobilene våre
annonse